Sivut

sunnuntai 17. helmikuuta 2013

Fuusiotortillat

Tää ei oo salakavalasti muuntumassa ruokablogiksi vaikka kovin kokkauspainotteista onkin ollut viime ajat. Mut minkäs teet, kun tulee niin hyviä komboja, että ne on pakko jakaa tännekin. Viimeisimpänä fuusiotortillat, ollos hyvä:

Tapahtumapaikka: Mökki
Päärooleissa: Parasta ennen päivämäärän juuri kohdanneet tortillalätyt ja paketillinen lihapullia
Juoni: Syöjien määrä puolittunut syystä X, lihapullat syötävä syystä Y
Lavasteet: Kestävän kehityksen mukaiset, luontoystävälliset kertakäyttöastiat
Kulisseissa: Estradille myös halajava aioli


Puvustus:

tortillalättyjä
lihapullia
munakoisoa
oliiviöljyä paistamiseen
kermaa
valkosipulia
paahdettua sipulia
tuorejuuston jämä
juustoraasteen jämä
pähkinäpussin jämä
mausteita
salaattia
tomaattia
kurkkua
basilikaa
aiolia


1. näytös: Pilko munakoiso pieniksi paloiksi ja anna muhia runsaassa oliviiöljyssä murskatun valkosipulin (2-3 kynttä) kera. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Paloittele mukaan paketillinen lihapullia, lisää reilusti paahdettua sipulia, noin puoli purkkia tuorejuustoa (esim. paprika-chili) sekä kunnon loraus kermaa. Mausta viherpippurilla yms. mielimausteillasi. Ripottele mukaan juustoraasteen ja pähkinäsekoituksen jämät ja anna muhia hellalla.

Väliaika: Lihapullamöhellyksen muhiessa hellalla pilko salaatin jämät, loput tomaatit, kurkku ja basilika (kertakäyttö)lautaselle. Lämmitä tortillalätyt.

2. näytös: Kata pöytään möhellys, kasvikset, tortillalätyt ja aioli. Ja ne aistikkaat kertakäyttölautaset. Rakenna tortilla voitelemalla lätty aiolilla ja kasaamalla päälle niin paljon em. aineksia ettei lätty meinaa enää rullautua. 

Aplodit: Totea jämäkombo oikeinkin toimivaksi ja päätä tehdä sitä joskus vielä ihan tarkoituksella.




2 kommenttia:

Oi ihanuutta, kommentit on parhautta! ISO kiitos, tykkään! :)