Sivut

lauantai 19. toukokuuta 2012

Hyvä kombo

Tertsus mökiltä! Tein ihan sai-raan hyviä tortilloja, joita koitan nyt sulatella - pakko vetää pian vaakatasoon ihan siitä ilosta, että tää istuma-asento on pötsille turhan ahdistava. :D Tortillojen jauhelihamössykkä onnistui jotenkin erityisen hyvin tällä kertaa, oli ihan täydellinen se jauheliha-juustoraaste-kuivattu sipuli-kesäkurpitsa-tacomauste-chilituorejuusto-kuohukerma -kombinaatio. Tortillan väliin vielä kurkkua, salaattia, ananassalsaa ja hampparikastiketta niin jo toimi, suosittelen!


Jotenkin tajuaa vasta täällä mökillä miten pitkällä kevät jo on. Ihan käsittämätöntä, että vasta yhdentoista maissa alkaa kunnolla pimenemään. Ja niin vihreetä kaikkialla, että suorastaan silmiä särkee. Voi kun huomenna olis hieno ilma, että pääsis hengailemaan pihalle (joo, oon sokerista, sateessa ei sinne sovi mennä). Aamulla pitäis dumpata talviturkki tohon jorpakkoon, sisko sitä kävi pari tuntia sitten mittailemassa ja on kuulemma luvassa 10,5 asteinen kylpy - nice... Ehkä hiukan suuremmalla innolla odotan grillikauden korkkausta, sitä onkin jo tovi venattu. Olin jotenkin ihan öönä kaupassa, enkä oikeen hokannut mitäs kaikkea sinne grilliin kuuluikaan lykätä. On mulla parit pihvit, halloumia, paprikaa ja kesäkurppaa, mut kai me jotain muutakin on grillattu? Grillivinkkejä siis otetaan vastaan, mulla takoo nyt ihan tyhjää muun kuin makkaran osalta. Et oliks niinkö jotain muitakin vihanneksia tms. terveellistä grillattavaa kuin Kabanossi ja Wilhelmi?


Mennyt taas ihan hiton liian nopeesti tää viikonloppu, toi viikko oli jotenkin niin repaleinen, että oon ihan sekaisin päivistä. Kiva viikko kyllä sinällään, kun maanantai meni Hkissä, torstai oli totaalivapaa ja perjantaikin suurimmaks osaks - ei huono. Ens viikolla pitäis vielä pinnistää maanantai ja tiistai ja sitten koittaa talviloma osa III eli loppuviikko vapaata - ei ollenkaan huono. :)



Jahas, isukki vinkkaili, että pitäis vapauttaa heitin makkari eli taidan siirtyä omaan punkkaan köllimään massuni viereen (tää etukeno risti-istunnassa sängyllä ei oo kauheen hyvä yhdistelmä yltiötäyden mahan kanssa). Pitäkääs peukkuja, että aamulla paistaa aurinko, ettei tarvi pilvisellä pulahtaa sinne astetta viileempään kylpyyn.



2 kommenttia:

  1. Voi Acata näitä sinun mökkipostauksia lukiessa vaipuu itse täällä kerrostalokaksiossa niihin "voi oispa minullakin mökki minne mennä"-haaveisiin...Ihanan rentoa meininkiä. Mukavia aamu-uinteja ja grillikauden avajaisia! Älähän unohda sieltä grillistä tuorejuustotäytteisiä, pekoniin käärittyjä herkkusieniä :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, tää mökki kyllä kieltämättä on luksusta. Oon tosin tottunut siihen pienestä pitäen, mutta koitan silti muistaa arvostaa sitä, kaikilla kun moiseen ei ole mahdollisuutta.

      Ja JUU, peksusienet on ehdoton grilliherkku!!! Meillä ei isä niin perusta sienistä, joten ne täytyy verhota aika huolella peksuun, jotta tekevät kauppansa. Mulle maistuvat myös peksutta, pikkasen vaan Mustapekkaa tai jotain maustettua tuorejuustoa sinne kuoppaan ja eikun ääntä kohti (siis grillissä käyttämisen jälkeen) - parhautta! Tänä kesänä täytyis koittaa osuttaa kalaakin sinne grilliin, ollut aika liha- / kasvispainotteista, pitäis kokeilla jotain muutakin.

      Poista

Oi ihanuutta, kommentit on parhautta! ISO kiitos, tykkään! :)