Sivut

sunnuntai 22. toukokuuta 2011

Mums!

Otetaans tähän väliin pieni ruokapostaus, kun tekee hurjasti mieli jotain hyvää ja jääkaappi ammottaa tyhjyyttään - tulee sitten suunnattua kauppaan, kun on ensin herätellyt ruokahalua täällä. Oon niitä tyyppejä, jotka todellakin elää syödäkseen eikä toisinpäin. :D En oo mikään maailman monipuolisin syöjä, mutta yritän testailla ennakkoluulottomasti yhtä sun toista. Italialainen keittiö on todella lähellä sydäntä vaikka pääsääntöisesti yritänkin elellä vähähiilarisemmin. Pidän yksinkertaisista mauista ja jutuista, joissa kuitenkin on jotain jujua.

Turusta oon löytänyt muutaman todella hyvän ruokapaikan ja moni kehuttu on vielä testaamatta. Jotta tästä ei nyt tulisi totaalinen Turku-postaus, niin mainitsen muutaman hyvän paikan Helsingistä ja Tampereeltakin, sen pidemmältä ei valitettavasti suositeltavaa löydy. Apehdittu siis on toki noiden kaupunkien ulkopuolellakin, mutta nimiä ei ole jäänyt mieleen täällä lueteltaviksi. Jätänkin siis tämän homman muille eli ruokapaikkavinkit ympäri ämpäri Suomenmaan ovat eri tervetulleita!

Mutta asiaan siis: Jos Turussa haluaa syödä hyvin, niin kannattaa suunnata seuraaviin:
Mamissa sain ihan jumalaista salaattia, parempaa en oo koskaan syönyt! Oon ehtinyt tonne vasta kerran, mutta niin oon menossa monasti uusiks! Paikka on todella suosittu, eikä syyttä. Koko seurue oli ihan tohkeissaan annoksistaan ja kamut ovat kehuneet tätä myös, palvelu oli myös huippuluokkaa ja tunnelma kaikin puolin kiva.
Voihan Tintå, se on niin ihana! Ensisijaisesti viinibaari, mutta menukin vie kielen mennessään vitriinin suolaisista ja makeista herkuista puhumattakaan. Ihan jumalaiset pizzat, yksinkertaista mutta niin hyvää. Ihanainen kesäterassi joen äärellä + mainio palvelu. Toimii!
Tuhdimpaan nälkään löytyy vastaus Kertusta. Konstailematonta kotiruokaa ja hampparia mainiossa ilmapiirissä ja edulliseen hintaan. Viikonlopun hampparibuffa on ihan legenda, kokoa itse omat hampparisi to-del-la lukuisista täytevaihtoehdosta ja syö niin paljon kuin napa vetää. Miii laik!
Hienovireisiä brassiherkkuja hyvän palvelun & tunnelman kera. Maniokkilastut alkuun ovat ihan ehdottomat, henkilökunnan suosituksia kannattaa seurata.

Onhan näitä muitakin hyviä, ainakin Panini, Blanco, Koulu, Dragon Palace, Hirvi, Bremer ja Cantina Asteka ja monia monia muita, jotka eivät juuri tähän hätään tule mieleen. 

Jos joku on vielä mukana, niin tässä pari helmeä Helsingistä ja Tampereelta:

Hki

  • Toscanini - jumalaista italialaista, paras antipasti-lajitelma ever.
  • Tony's Deli - ihan mahtava antipasto-pöytä, jonka antimilla taltuttaa suuremmankin nälän.
  • Salve - tää vaan on niin klassikko ja Kuha Walewska kestosuosikki.
  • Ilmatar - sunnuntaibrunssi on täydellinen tapa päättää viikonloppu, muuta ei sinä päivänä sitten tarvitsekaan syödä...
  • Vespa - Trattorian puolella hyviä italialaisia makuja, simppeliä mutta toimii.
Tre

Höh. Kutistu just Tampesterin vinkit yhdellä, kun näköjään Soittoruokala Sahan tilalle on tulossa jotakin muuta. No, toivotaan että taso säilyy, Sahassa nautin kerran ihan jumalaisen kanasalaatin.

Jeps. Nyt ainakin mulla on kiljuva nälkä, kun kävin makumuistoissa noista jokaisessa. :) Saa laittaa kommenttia josko nää on ihan kypsiä juttuja vai onko moiselle tilausta, jossain välissä nimittäin ajattelin listata kivoja kahviloita, jos ei hirveesti vastustusta nouse... :) Ja vielä alleviivaan: pliis, laittakaa jotain hyviä ruokavinkkejä, ois tosi kiva kokeilla jotain uutta niin Turussa kuin muuallakin!

Otetaan tähän loppuun vielä pieni mättöpostaus, tää on tuunattu karppaussivuston (http://karppaus.info/resepti/ ) ohjeesta:

Kesäkurppalasagne

jauhelihaa
kesäkurpitsaa (1-2)
sieniä
sipulia
valkosipulia
taco-maustetta (Santa Marian roasted chili & garlic erityisen hyvä)
kuohukermaa
juustoraastetta

Höylää kesäkurpitsa(t) juustohöylällä ohuiksi siivuiksi ja asettele (esim. uunipellille leivinpaperin päälle) itkemään eli rouhi myllystä suolaa irrottaaksesi enimmät nesteet. Ruskista jauheliha, sienet, valkosipuli ja sipuli (tai mitä mössöön keksitkin heittää sekaan), mausta taco-mausteella ja lorauta joukkoon hieman kermaa, niin että mössö mössöytyy entisestään. Kermaa ei kannata lorauttaa runsaalla kädellä, sillä silloin uunissa kuluu pidempi aika. Pyyhi ylimääräinen neste ja suola kesäkurpista ja asettele ne voidellun vuoan pohjalle. Mätä päälle jauhelihamössöä ja mikäli kurpitsaa vielä piisaa, tee vuokaan toinenkin kerros. Jatka kunnes ainekset ovat vuoassa. Ripottele päälle runsaasti juustoraastetta ja ruskista uunissa 200 asteessa n. 20 min / kunnes juusto on hieman ruskistunut. Nauti raikkaan salaatin kera.

Kyseessä siis ei ole mikään laihduttajan unelma, mutta varsin vähähiilarinen ja erittäin helppotekoinen. Toimii, kun kroppa huutaa suolaa ja rasvaa - eli aina! :D

Ei vaan, nyt on pakko suunnata sinne kauppaan, jotta saan jotain apetta. Oikein maukasta sunnuntain jatkoa!

9 kommenttia:

  1. Ai taivas, että mullaki tuli nälkä!! Tota kesäkurpitsaa mun on pitäny jo kauan ostaa, joten pitää nyt laittaa hankintalistalle ja tehdä tuota lassee! Ja hei, ei ne kalorit vaan ne hiilarit ;)

    Yks hyvä ja helppo ruokavinkki: kukkakaalimuusi ja tulinen jauhelihasoosi, ohje löytyy täältä: http://corenitimmix.blogspot.com/p/sapuskojeja.html :) Ja siis muokatahan saa niin paljon ku ehtii :)

    VastaaPoista
  2. Mums, tattis vinkistä, täytyy testata! Tyhmä kysymys: meneekö hätätilassa pakastekukkis vai pitääkö olla tuoretta?? En jaksa ikinä ryhtyä perunamuusin vääntöön (+ ne hiilarit), toi kukkisversio vaikutti siinä määrin simppelimmältä, et täytyy pikaisesti testata. :)

    VastaaPoista
  3. Aijuu: kesäkurppa on ihan ykköstä grillissä: viipaloi kurpasta ohuita "kiekkoja" ja sivele oliiviöljyllä, päälle mausteita oman maun mukaan (Santa Marian Pasta Rossa ja Garlic & Pepper -myllyt on ihan huippuja) ja eikun toviksi grilliin. Sama simppeli setti toimii myös paprikaan, halloumiin ja tomaattiin, ja, ja, ja... En kestä, onneks viikonloppuna pääsee grillaamaan. :)

    VastaaPoista
  4. Käy pakaste!! :) Ite oon tehny aina tuoreesta, mut sopii "teollinen" versiokin :)

    VastaaPoista
  5. Pyritään tuoreeseen, mut jos vaikka joskus tulee äkkihinku, niin tota yleensä löytyy pakkasesta. :)

    VastaaPoista
  6. Tintåssa tuli käytyä toukokuussa. Ulkoterassilla oli niin tunnelmallista siemailla talon valkoviinia ja maistella pinchoja, Turun jokiranta on yksi Suomen parhaimpia seurustelupaikkoja! Lämmitetyn terassin punaisessa valossa tuli hieman mieleen Budapestin reissun lämmitetyt terassit.

    VastaaPoista
  7. Tintå on ihan ihana! Jokiranta on muutenkin tosi edukseen sillä kohtaa ja toi terassi ihan lemppari. Testaa myös Tintån pizzoja - toimii! :)

    VastaaPoista
  8. Mä haluaisin kyllä asua tulevaisuudessa Turussa - se Turun murrekin kuulostaa niin eksoottiselta mun korvaan! Ja tuntuu, et siellä on miehetkin niin komeita ja pitkiä!

    VastaaPoista
  9. Oot kyllä ehkä eka ihminen, jonka korvaan Turun murre kuulostaa joltain muulta kuin karmeelta... :D Mun täytyy sit lähtee sun kanssa liikenteeseen kun muutat Turkuun - mä mitään pitkiä ja komeita miehii oo nähny. ;)

    VastaaPoista

Oi ihanuutta, kommentit on parhautta! ISO kiitos, tykkään! :)