Sivut

lauantai 21. toukokuuta 2011

Parempi maailma

Kyllä nyt maailman pitäisi olla huomattavasti parempi paikka, ainakin sitä eilen parannettiin huolella siiderin, kuoharin ja valkkarin voimalla... :D Äärimmäisen kiva ilta takana, nyt olo tosin voisi olla hitusen freesimpi. Suunnattiin suoraan töistä työkamun kanssa ruokakauppaan ja siitä siirryttiin heitin takapihalle grillailemaan. Sää oli melko vilpoinen eli omaa nahkaa ei päässyt käristämään, mutta broilerit kärtsäsin siinä määrin huolella, että ne oli taas mulle ominaisesti rutikuivia. :D Oon jotenkin aina niin vainoharhainen kanan kanssa, että lopputulos on yleensä vähemmän mehevä. No, onneks oli aiolia sen kera ja kasvikset kuitenkin jäi ihan mehukkaiksi eli taas on syöty napa täyteen ja useamman kalorin kera.

Viime viikonlopusta poiketen nyt ei oo ees mitään morkkista, olo vaan hitusen flaati. Onneks sää näyttää vallan lupaavalta eli täytyy varmaan yrittää suunnata siitä nauttimaan. Oon aina kadehtinut Helsingin puistokulttuuria, kun meillä täällä Turussa tuntuu olevan vain pussikaljakulttuuria mitä tulee puistoihin. Aina kesäisin Helsingissä piipahtaessani hengaamme kamujen kanssa pääsääntöisesti ulkona jos sää vain sallii. Joskus on sinnitelty piknikillä vaikka sää ei suoranaisesti ole suosinutkaan eli vettyneistä paperilautasista ja uudelleen huuhdellusta salaatista on useampikin kokemus... ;) Helsingissä ehdoton suosikkini on Koffin puisto, myös Uunisaari on kovasti kiva ja näppärästi saavutettavissa. Harmi ettei Turussa oikein tunnu löytyvän vastaavia paikkoja. Siis onhan meillä iki-ihana Ruissalo, mutta tuntuu ettei keskustammasta oikein löydy kivoja paikkoja. Ehkä otankin tämän kesän missioksi viettää ainakin yhden puistopiknikin myös täällä Turussa, laitan sitten raporttia miten kävi. Jos jollakin on vinkkiä ulkoilmaelämyksiin Turussa ja ihan missä tahansa muuallakin, niin laittakaa ihmeessä kommenttia! :) Oma Turun Ulkoilma Top 5:ni on seuraava: Ruissalo, Haunisten allas, Tähkäpuisto, jokiranta, Vepsä. Nämä ovat toistaiseksi kivoimmat löytyneet paikat, toivottavasti lista elää ja kasvaa kesän mittaan.

Piknikistä päästäänkin sujuvasti piknik-risteilyihin, jotka ovat ainoa risteilymuoto, joille nykyään enää suostun. Ei puhettakaan, että enää jaksaisin mitään yön yli risteilyä, se seuraava päivä on aina ihan (ajan)tappoa. Mut piknikki on siitä kiva, että illalla pääsee pois ja jos sää suosii, niin suurimman osan päivästä voi hengata kannella maisemia ihaillen. Iso osa piknikristeilyä on toki syöminen eli ensin päivä käynnistetään tuhdilla aamiaisella ja siitä jatketaan seisovaan pöytään laivanvaihdon jälkeen. Toimii. :) Jos kehäkestävyyttä riittää, niin kaikkien ostosten kera voi vielä jatkaa illanviettoa rantautumisen jälkeen. Hmmm, täytyykin jättää yks kesäviikonloppu risteilyvapaaksi.

Puh. Nyt kurisee maha siihen malliin, että eiliset grilliherkut on enää muisto vain ja nää kaikki piknikmuistelot sai veden kielelle. Jääkaapille siis ja sitten ihan pihalle! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Oi ihanuutta, kommentit on parhautta! ISO kiitos, tykkään! :)