Sivut

tiistai 31. toukokuuta 2011

Haudi!

Esteri löysi tiensä vihdoinkin jonnekin muille maille ja täälläkin on vihdoin nautittu kesäisemmästä säästä. Tuulee tosin vielä melkoisesti, Prisman pihalla sai työntää kärryjä ihan tosissaan, että pääsi eteenpäin. Mun niiiiiiiin piti suunnata tänään salille, mut tässä mä näköjään nökötän vielä porukoilla maha täynnä lihapullia. Maaaaailman nopsimmat ja helpoimmat, mut kuitenkin vallan herkulliset lihapullat saa taiottua tällä:



Sekaan vaan yks muna ja purkki kermaviiliä + jauheliha, niin homma on hanskassa. En jaksa muotoilla mitään söpöjä pikkupullia vaan teen kunnon könttejä eli homma on vielä nopsempi. Uuniin 200 C parikskymmenenks minuutiks ja eikun napaa täyttämään:




Vielä herkumpaa tulee, kun taikinaan sekoittaa hiukan juustoraastetta, delux-version saa piilottamalla jokaisen pullan sisään hiukan maustettua tuorejuustoa. Ei nää nyt ehkä mitkään ihan Michelin tähtien arvoiset köntyt oo, mut jos on tarve laittaa eri nopsasti ruokaa, niin tohon menee se 25 min, joista 20 min uunissa. :)


Muuten ei sitten kuulukaan ihmeempää, mikäs tässä masu täynnä ollessa. Työviikko lähti taas käyntiin perinteisen kaoottisesti, mut onneks häämöttää toi helatorstai edessä, niin ei ihan pääse masentumaan. Löysin yhden ihan sai-raan hyvän kirjan ja pari päivää meni sitä ahmiessa. Jos on vähänkään dekkarien ystävä, niin suosittelen todella lämpimästi Karin Slaughterin kirjoja. Luin nyt sen Triptyykin ja just aloitin Pelon huonetta. Oon myös ammoin lukenut sitä Grant County -sarjaa ja sekin oli tosi hyvä. Tuolta Tornion linkistä löytyy kivasti tietoa kirjailijoista ja oon bongannut sieltä monta mielenkiintoista tuttavuutta. Täytyy jossain välissä heittää oikein kunnon kirjapostaus, löytyy ton Karinin lisäks useempikin suosikki. Aivan omaa luokkaansa on Tess Gerritsen ja Meg Gardinerilta odotan innolla lisää tuotantoa. Näistä voin kuitenkin avautua tarkemmin joskus paremmalla ajalla, ne on niiiiin hyviä. :) Mitäs kirjoja te muut luette? Mullahan siis on jo viis (!!) lukijaa, mut kai te nyt muutakin luette, kun mun ah niin henkeviä jorinoita. :D Ois tosi kiva saada jotain lukuvinkkejä, kommenttia vaan siis!! :)


Yllättäkääs joku mut iloisesti kirjakommentilla, kaikki muukin avautuminen on tervetullutta! Mä tästä vyöryn tän mahani kanssa kohti kotia, pakko vielä puuhastella varpaat kesäkuntoon jos huomiseks on luvassa hellettä.


BTW: Olin jo ihan että WTF, kun ei noi mun linkitykset näkyneet ollenkaan, mut ilmeisesti täällä omppumaailmassa näyttää linkin vasta, kun vie hiiren päälle. Ihan samalla tavalla tein linkit kuin Mozillallakin, ehkä ne sillä näkyy "normisti" No, siltä varalta ettei, niin noi kirjailijat oli tarkoitus linkittää, samoin se Tornion Dekkarinetti, toivottavasti näkyvät... LOL.

2 kommenttia:

  1. - Nicci French on aivan loistava, jos tykkää trillereistä/jännityksestä (Tuo on muuten nimimerkki, jonka taakse piiloutuu kirjailijapariskunta)
    - Ilkka Remes
    - Torey Hayden: Tiikerin lapsi
    - Reijo Mäen mahtava Vares -sarja
    - Leena Lehtolainen: Maria Kallio -sarja
    - Stephenie Meyer: Twilight-saaga (kirjat paaaaaaaljon parempia kuin leffat <3)
    - Marja-Leena Tiainen: Rakas Mikael (ehkä ennemminkin nuortenkirjallisuutta, mutta tämä on jäänyt niin hyvin mieleen, että pakko suositella :)

    Sitten pari sellaista kirjailijaa, joiden tuotoksia en ole itse vielä lukenut, mutta jotka ovat aikomuksena..
    - Stieg Larssonin Millennium -trilogia (leffat "miehet jotka vihaavat naisia", "tyttö joka leikki tulella" ja "pilvilinna joka romahti"
    - Lisa Jane Smith (Vampyyripäiväkirjat)

    Ja varmasti olisi paaaljon muitakin loistavia kirjailijoita, jotka eivät ole vielä eksyneet minun tietouteeni, joten jään tänne taustapiruilemaan jos tulee lisää kirjaehdotuksia. :)

    VastaaPoista
  2. Oi! Ihanan paljon vinkkejä, KIITOS!!! :) Toi Nikki French olikin ihan 'never heard' -tapaus, täytyy perehtyä. Torey Haydenia oon kans lukenut, sen Auringonkukkametsä on myös hyvä. Jos tykkäät Haydenistä, niin Joy Fieldingkin vois olla mieleen. Mulla on joku ihme asennevamma kotimaisia kohtaan, oon tosi vähän (jos ollenkaan) lukenut kotimaisia dekkareita. Täytyy laittaa joku projekti pystyyn ja tutustuu näihin oikein urakalla. Samoin toi Millenium-sarja on to do -listalla, olin ihan pihalla kun kaikki mäikkäs niistä enkä sitten tullut niitä leffojakaan katsoneeks, vaiks kaikki kehui niitä tooooosii paljon, työn alle siis!

    Tää on kyllä ihan loputon aihe, täytyy jossain vaiheessa ottaa oikeen kunnon avautuminen aiheesta. Toivotaan, että vinkkejä tulis vielä lisää, hyvä kirja on niiiiin iso ilo. Ja eikun kirjan pariin, jäi se Pelon huone niin jännään paikkaan, että pakko siirtyä sänkyyn sen viereen. :)

    VastaaPoista

Oi ihanuutta, kommentit on parhautta! ISO kiitos, tykkään! :)