Sivut

torstai 2. kesäkuuta 2011

Zzzzz

Mikä onkaan parempi tapa viettää vapaapäivän aatonaattoa, kuin nukkua posottaa kuudesta kymppiin... :/ Ihan kun tää olis nähty joskus ennenkin... .. . Oli tosiaan tarkoitus tehdä vaikka mitä, mutta ilmeisesti väsymys kasvaa nukkuessa eli vaikka oon nukkunut tällä viikolla ihan hämmentävän hyvin & paljon, niin jostain sitä unta vaan vielä piisaa. No, kai se tarpeeseen tuli, mut olis tosiaan voinut viettää iltaa toisinkin.

Menin kotiin päästyäni hetkeks nauttimaan aurinkoisesta iltapäivästä partsille, mutta siinä oli niin ramaisevan lämmintä, että alkoi pieni pilkintä lähes välittömästi. Siitä siirryin pienille tirsoille, mut enhän mä sitten ylös päässyt kellon soidessa. Nrgh. No, päivällinenkin venyi illalliseks koska suuntasin jääkaapille vasta sillon kympiltä, mitään järin tuhtia ei tehnyt mieli, joten kanasalaatti oli oiva vaihtoehto:


Mun suosikkisalaattiaines on Korpelan valmiit broiskut, ton helpommaks ei homma voi mennä. Täysin valmista settiä siis, senkun paloittelee salaatin joukkoon tai vetää sellaisenaan aiolin kanssa. Kariniemeltä löytyy vastaava versio, mut noi Korpelan on mun mielestä hiukan maukkaampia. 


Toinen lemppari on avokadoöljy, jota lorauttelen nykyään pitkälti kaiken joukkoon. Toi sitruunamaustettu on erityisen hyvää, mut se normikin on tosi maukasta. Lisäksi tykkään ripsiä salaatiin joukkoon hiukan (maltti on valttia) vuorisuolaa ja reilulla kädellä balsamicoa. Tykkään eniten noista siirappimalleista, siitä tulee hiukan tuhdimpi kerros. Toki spraykin on kiva ja levittyy tasaisesti, siitä peruslitkusta en niin perusta, kun tuntuu että se vaan hulahtaa salaattikulhon pohjalle.
Tänään heitin joukkoon myös hiukan juustoa, toi Juustoportin brandy/pähkinä toimii paitsi sellaisenaan niin myös hyvin salaatissa. Joukkoon laitoin hiukan viikunahilloa ja oli kyllä hyvää. Hillo ei tuu ihan ekaks mieleen salaattiaineksia mietittäessä, mutta sain pari viikkoa sitten Mamissa ihan jumalaista salaattia, jossa oli juuston kera jonkin sortin omenakompotti ja yhdistelmä oli ihan täydellinen. Pitäis muutenkin kokeilla ennakkoluulottomammin erilaisia kombinaatioita, oon vähän turhan rutinoitunut salaatin kasaaja. Mitens te muut rakennatte salaattinne? Hyvälle salaatinkastikevinkille olis tilausta... ;)


Täytyy muuten ottaa tähän vielä pieni Turku-tärppi, kun nyt salaateista on puhetta: Kupittaan Cittarin kotikeittiön take away Caesar-salaatti on jotain ihan jumalaista! Tolkuttoman kokoinen vati, johon saa peruspohjan (salaatti, parmesaani, krutongit + taivaallinen Caesar-kastike) lisäksi valita kaksi täytettä oman maun mukaan. Vaihtoehtoja on varmaan lähemmäs parisenkymmentä erilaisista maustetuista juustoista (feta, mozzarella), broiskuihin (teriaki, chili, natural), mereneläviin (jokiravut, savulohi) ja kasviksiin (artisokka, oliviit, kurkku, tomaatti jne). Ihan mahtavaa ja se valtava satsi maksaa alle 7 €. Mut tämä siis nimenomaan Kupittaan Cittarissa, muissa ei ihan vastaavaa löydy. Hyvää salaattia löytyy myös turkulaisesta Greenzistä, omia suosikkeja broiskusalaatti ja toki se Caesar... :)

Täähän nyt meni ihan herkutteluks ja näköjään ollut kovin ruokapainoitteista tää mun naputtelu viime ajat muutenkin. No, syöminen on kivaa, joten jaetaan se ilo muidenkin kanssa eiks jeh? :) Huomenna vois sitten sen syömisen ohella yrittää löytää myös sinne salille vähitellen, en tiedä miten se taas onkin niin työn ja tuskan takana??? No, täytyy koittaa inspiroitua Toppahapan kokemuksista, siellä tuntuu motivaatio olevan kohillaan. :) Oikein aktiivista, mutta kuitenkin rentouttavaa helatorstaita siis, ihan käsittämätöntä että on jo kesäkuu!!!

2 kommenttia:

  1. Intoudu vaan lapsi-rakas, on tää kaiken "vaivan" arvoista ;)

    Ja tosi jees ja kypsää, silti sopivasti mediumia, ettei kaikki ravinteet katoa ;)

    VastaaPoista
  2. Kunhan ei ylikypsää... :D
    Kyllä nyt näköjään tarvitaan Toppikselta pari potkua lisää, että tää eukko löytää salille - how hard can it be????? Nrgh. Huomenna. Todellakin. Pakko!!!!!!!!!!!!!!!!!

    VastaaPoista

Oi ihanuutta, kommentit on parhautta! ISO kiitos, tykkään! :)