Sivut

lauantai 30. heinäkuuta 2011

Mango, mangusti

Heh... Tällä hetkellä naputtelen kirjaimellisesti yön pimeinä tunteina, sillä loppui pistokepaikat kesken ja puhelimen lataus priorisoitui valonlähteen edelle. Tässä vaiheessa sitä on ihan tyytyväinen itseensä, että on aikoinaan vaivautunut opettelemaan kymmensormijärjestelmän... :D

Yönörtti päivystää.
Takana ihanan lokoisat pari päivää, oon taas ollut omassa elementissäni eli pitkälti tekemättä yhtikäs mitään. On se kyllä jännä, kun pienenä ei olis millään nukkunut ja syönyt ja nyt ei muuta tekiskään... Eilen piipahdettiin siskon kanssa Kauttualla ja Eurassa ja käväistiin taas lounaalla siellä Kauttuan Kebabissa (tai mikä sen virallinen nimi ikinä onkaan), josta aiemmin avauduin täällä. Käynti oli jälleen kovasti onnistunut, vaikkakin mun lautanen loppui taas kesken...

On siellä salaattiakin, se vaan lymyilee tuolla kaiken muun alla...
Paikallisesta halpahallista (tai no siskon oli paikallisesta rautakaupasta, mä havahduin haluamaan oman vasta siellä halpiksessa, jossa ko. vehje oli 95 senttiä tyyriimpi) löydettiin ihan mahtavat minituulettimet. Kapine ei oo koolla pilattu, mutta sitäkin tehokkaampi peli. Otin pässi vaan yhden ja huomenna ois tarkoitus käydä hamstraamassa lisää, toivottavasti olis vielä toinenkin pinkki jäljellä. Visioin noi jo makkarin yöpöydille (vaan yhtähän ei siis voi laittaa, kun sit menee symmetria), oooo minkä ristivedon saankaan aikaan! Voin testiä noita eka kerran viikon päästä su/ma yönä, niin voin sitten 8.8. aamulla rimpautella töihin, että sori ei pysty palaamaan lomalta, kun ei pää käänny. :D Mut pitäkää siis peukkuja, että kukaan ei oo vienyt sitä toista pinkkiä, jota ääliö en tajunnut ottaa, niin saan tuplattua makkarin ilmastoinnin. Mökille voisin ottaa omansa, vaiks limen. (Valikoimassa siis vallan hillityt ja tyylikkäät sävyt... ;D)

Vähänks oon söpö.
Illalla piti taas syödä ja testasin vihdoinkin Karppaus-sivuston suosituimpien kärjessä keikkuvaa Vyötärön metsästäjän pizzapohjaa. We have the winner!!!! Toi oli siis niiiiiiiiiin hyvää enkä edes määäää saanut sitä epäonnistumaan. (Toki päätin hiukan soveltaa ja tehdä pienemmän pellillisen Partaäijästä ja suunnilleen puolikkaalla ohjeella. Täähän pissi totaalisesti vaiks perhe sitä urheesti irvistellen hymyten yrittikin järsiä, mut ei siitä sit sen enempää, mä vaan en näköjään pysty oppimaan että soveltaminen + ruoka + meitsi = katastrofi.) Siinä onnistuneessa versiossa noudatin kirjaimellisesti alkuperäistä ohjetta (paitsi että raaste oli Pirkan emmental/mozzarellaa, kun en tykkää kauheen voimakkaasta juustosta) ja päällystin pizzan oliiveilla, salamilla, kesäkurpalla, mozzarellalla ja persikalla - hyvyyttä!!! Suosittelen todella lämpimästi, oli eri nopsa ja helppo tehdä!

Miten niin kävin K-kaupassa... :D

Inhoon pizzaa, jossa tomaattikastike on niin tuima etteivät täytteet maistu, joten en laittanut tomaattipyreetä vaan Felixin chili-kastiketta, toi ei ainakaan ollut liian vallitseva vaan päästi täytteet oikeuksiinsa.

En kyllä tiiä tuliko tarpeeks täytettä... (Puuttuu vielä juusto.)

Tänäänkin on tullut apehdittua ihan huolella, kun ensin maltoin joskus puolen päivän jälkeen vääntäytyä ylös. Koska eilen oli syöty karpisti pizzaa (ja vähemmän karpisti kaikkea muuta moskaa), niin tänään sai vähän herkutella Pirkan Naan-leivällä. Se valkosipuliversio on vallan maukas ja eri näppärä rapeuttaa grillissä tai uunissa, öljyä vaan hiukan pintaan ja pariks minuutiks grilliin/uuniin ja se on siinä. Erityisen näppärä tälleen mökillä, missä en todellakaan lähde testailemaan mikä kaikki voi mennä pieleen ko. leipää itse leivottaessa.

Ai <3 noi Ikean neliölautaset, ei lopu kapasiteetti ihan heti kesken...
Jälkkäriks kiskoin (parin tunnin päivätirsojen jälkeen) siskon rahkatorttua äipän poimimien mustikoiden ja vattujen kera. On kyllä koettelevaa tää mun elo.


Päivä siis kului syödessä ja nukkuessa JA hurrrrrrjan kivalla ilta-ajelulla. Munhan siis piti suunnata kohti Turkua jo tänään, mutta koska ne mun torkut hiukan venähti ja halpahalli oli jo mennyt kines, niin päätin lähteä vasta huomenna halpiksen kautta. Siskomussuni (pus!) suostui lähtemään kyläkauppaan, koska mulla oli urgentti (jännitys tiivistyy...) kynsiviilan tarve. Joo. Luit oikein. Mun geelit on taas venahtaneet pituusluokkaan 'kotka' enkä ois ehtinyt viilailemaan niitä ennen huomisen rakkaimman ystäväni Turkuun saapumista. Hää suhtautuu noihin mun kynsiin varsin epäluuloisesti ja sain niille varsin varautuneen siunauksen lupaamalla pitää ne lyhyinä. No, viilahan mulla sitten toki unohtui kotiin eli sellainen oli pakko lähteä hankkimaan kylältä. En luottanut lähimmän pitäjän marketin tarjontaan, joten suunnistimme viilanhakuun Yläneelle. Paikallinen Siwa tarjosikin viilan (ja saattoi yks jätskikin eksyä matkaan, ei kylläkään, nyyh, ollut mun uutta lempparia Corneton sitruuna-jädeä) ja nyt kynnet kestää kaiffankin kriittisen katseen. Takaisin palauduttiin poikkeuksellisesti (siis todella, oon viimeks päässyt tolle reitille joskus pentuna, kun sitä uudempaa tietä ei ollut olemassa) 'vanhaa tietä', joka oli kerrassaan hurmaava (eli mutkainen, töyssyinen, hiekkainen ja kolme kertaa pidempi). Maisemat hiveli simmuja ja olin ihan fiiliksissä, täytyy joskus polkasta ko. reitti (jahka oon eka treenannut kuntoa kohilleen jonkun kolme vuotta).

Metka "optisen harhan mäki", joka näytti toooosiii isolta edestä päin, mutta jahka sinne ajeltiin, niin ei siellä mitään mäkeä vastaan tullut.
Sisko tyytyväisenä totes jättäneensä kameran kotiin...

Kelpas tuolla körötellä.
Tuli muuten vastaan joku paikallinen mökkiyrittäjäkin (siis ei itse yrittäjä vaan ko. puljun viitta) ja kävin kurkkamassa hään sivuilla myöhemmin. Näyttää piisaavan erinäistä mökkiä ja seutu ainakin oli vallan viehättävää eli jos haluat mökkeillä Yläneen tuntumassa, niin tsekkaa Elijärven mökkilomat.* (Jos paikallinen mökkiyrittäjä haluat kiittää tästä ilmaisesta mainoksesta, niin voin joustaa ja ottaa vastaan ilmaisen mökkiviikonlopun paljuineen. :D)

No juu, joskohan sitä malttaisi vetäytyä vaakatasoon. Huomenna siis pitäisi suunnata (tuskaisen) aikaisin sinne Euran halpahalliin tuuletinta metsästämään ja siitä Turkuun. Eka on ohjelmassa kämpän ruokkous (en ymmärrä miten se voi olla kuin pommin jäljiltä vaiks oon ollut koko ajan jossain muualla) ja sitten koittaa ihanuus eli näen ystävistäni rakkainta ihan liian monen kuukauden jälkeen. Huomenna en taida koneelle ehtiä, joten toivottelen kerrassaan ihanaa lauantaita, olkoon se täynnä päivänpaistetta, mutta ilman hillitöntä hellettä!


Aijuu: Harjoiteltiin tänään siskon kanssa miten 'mangusti' sanotaan. Hällä ei meinaa kieli kääntyä vaan mangustista tulee mangnusti. Oli kunnon puheterapia-meininki, kun toisteltiin täällä "mango, mangusti"... Ei se aina niin helppoa oo, mut toi on kuitenkin pienempi paha kuin sillä yhdellä nettiin liittyvän asiakaspalvelun ihmisellä, jolla ei ärrässä sorahtanut ollenkaan vaan R oli totaalisen L: "Klikkaa ensin siitä se velkko ja sitten ne velkkopalvelut ja sitten valitset 'vain 3G-velkko'." Aika söpöä. :) Mulle esim. brodeeraus on toisinaan hankala sana (lauseessa, yksistään se menee ihan ok, mut aina ei meinaa kieli kääntyä kun on muita sanoja edessä ja jälkeen), mitäs kinkkisiä muilta löytyy?

Aijuu2: Sydämellisesti tervetuloa aikaa sitten karanneen mopon kyytiin Norppa ja Ninni! :)

* Ei siis minkäänmoista kokemusta ko. mökeistä, alue vaan näytti kovasti kivalta ohi körötellessä. :)

9 kommenttia:

  1. Läääh! Hyvännäköinen ruokalautanen, vaikka kebabin suuri ystävä en olekaan.. (tai en ainakaan myönnä XD).

    VastaaPoista
  2. Tässä tulikin taas sellainen info-pläjäys että huh! ;D En oo tota karppi-pizzaa vielä kokeillu ehkä pitäis..

    VastaaPoista
  3. Mä oon monesti miettiny tota karppi-pizzaa, pitää kokeilla sitä joskus! Tänään teen Lassakaa ;) Karppiruokien kanssa pitää vaan pitää hilsut kurissa, ettei käy hassusti ;)

    Vaikeita sanoja: karnevaalikaravaanari, lihaksistoksinen, objektiviteettiperiaate, spesialistipsykologi, kiitos, anteeksi ja "ei, en osaa laulaa".

    VastaaPoista
  4. Me mökkeillään kans Yläneellä, eli suosittelen. ;D Samaisessa Siwassa itsekin joskus käynyt. :D

    VastaaPoista
  5. I got Tunnustus for you :)
    http://kadonnutta-vyotaroa-metsastamassa.blogspot.com/2011/07/blogini-ensimmainen-tunnustus.html

    VastaaPoista
  6. Kati: Juu, en itsekään koskaan tilaa kebabia, mutta tolleen lounaspöydän yhtenä vaihtoehtona se kyllä uppos oikeenkin loistavasti. :)

    Fcookie: Ei se laatu, vaan se määrä... ;D Kokeile ihmeessä, helppoa ja hyvää!

    Toppis: En kyllä ymmärrä mitä vihjaat, eiks se muka oo täydellinen kombo, että vetää karpisti ihan pirusti rasvaa ja sit kaikenlaista hiilariherkkuu päälle... :D XD

    Noi vimpat varsinkin on haastavia (tosin tiedän, että osaat laulaa jos kerta joskus lauloit siellä jossain häissäkin jos en ihan väärin sun blogihistoriaa muista), mulle erityisen vaikeita on myös "Ei kiitos, en ota lisää, olen jo täynnä." ja "Ai Heselle? Ei mun kyllä tee mieli." ;D

    Hiilis: Juu, muistinkin ja yritin Siwassa kyylätä puna/ruskeapäisiä kanssa-asiakkaita. :)

    KIITOS tunnustuksesta, vähänkö ihanaa!!!!!! :) :) :) Oon just niin noviisi täällä etten ihan hiffannut miten toimia eli kuuluko mun linkittää se muffinssi jonnekin vai vaan vastata kysymyksiin vai mitä häh? Auttakee!!! Emmäääää ymmärrä. :(

    VastaaPoista
  7. Juu, muffinssi mukaan postaukseen. :)

    Ja arvaa mitä, tajusin ettei se ollukaan Siwa mis ollaan käyty, vaan Sale. Voi räkä! :D

    VastaaPoista
  8. Hihih!! Miten sä voit muistaa noin tarkasti mun elämän historian?? :O :D

    VastaaPoista
  9. Hiilis: No se Salehan on siinä vastapäätä ja alkaa sekin S:llä, äkkiiks niissä menee sekaisin. :) Mekin käydään yleensä Salessa, mutta edellisellä kerralla piipahdettiin Siwassa (kun Salessa oli melko niukka jädevalikoima) ja yllätyttiin, kun se olikin melkoisen laaja kauppa, kannattaa kokeilla siis! Plussaa aukiolosta, on kymppiin asti auki ja vissiin joka päivä. (Hei Yläneen Siwa-yrittäjä, voin ottaa tonnin lahjakortin tästä ilmaisesta mainoksesta... ;D)

    Toppis: No totta maar, mähän oon opetellut sun jorinat ulkoa... ;D

    VastaaPoista

Oi ihanuutta, kommentit on parhautta! ISO kiitos, tykkään! :)