Sivut

sunnuntai 17. heinäkuuta 2011

Vatkaimen varressa

Paluu mökiltä tyhjyyttään ammottavan jääkaapin ääreen suoritettu. Suunnataan heti maanantaiaamusta reissuun, joten en viitsinyt kauheesti haalia sapuskaa kaappiin vaan tarkoitus olis päästä eroon viimeisimmistäkin. No, kaappi näköjään piti sisällään reilusti munia ja kermaa ja koska hiukan teki mieli jotain herkkua surffailin Karppi-infon reseptiosioon. En oo mikään varsinainen kokkikolmonen ja lähtötarpeet oli varsin rajalliset, joten haeskelin jotain kerrassaan simppeliä (, johon saa upotettu munia ja kermaa). Löysinkin vallan oivan lättyohjeen, ei noi nyt ihan aitoja vastanneet, mut aika läheltä liippas: http://karppaus.info/resepti/resepti.php?id=1731




Kyytipojaksi vatkasin sitä kermaa ja koska hilloa löytyi purkin pohjalta vaan reilu ruokalusikallinen jatkoin sitä pakastemansikoilla. Ton marjahärpäkkeen makeutin lucumalla ja vaniljasokrulla ja hyvää tuli:


Ekasta lätystä tuli kauniin silee, mutta seuraavat oli hiukan kupruisia, liekö ollut levy turhan kuumalla, mut ei se makuun vaikuttanut. Sain aikaiseks neljä lättyä, alkuperäisen ohjeen mukaan tulis kuus, ois noista varmaan voinut tehdä ohuempiakin. Eivät siis ihan aidon veroisia, mut palvelivat tota tarvetta (mättöä + munista ja kermasta eroon) kerrassaan hyvin ja taikina oli äärimmäisen simppeli.

Tutkailin noita reseptejä enemmänkin ja vastaan tuli minuuttisämpylä. Pakkohan tota kummastusta oli testata ja vaikka ulkonäkö oli onneton kuin mikä, niin maku ei ollut ollenkaan hassumpi. Ei just löytynyt päällisiä kaapista, mutta leikkeleen ja juuston kera varmasti mainio ja NOPEA tapaus. Mulla kuivaosuus koostui 0,4 dl mantelijauhoista, loput (laitoin inan reilummin kuiva-aineita) 0,3 dl sisälsi pellavarouhetta, seesaminsiemeniä ja vehnälesettä. Mikrossa tosiaan vain minuutti, ettei tule turhan kuivaa (ihan inan kuivui reunoilta, lienee syynä myös se, etten sulattanut voita ensin vaan sekoitin vaan suoraan rasiasta joukkoon). Kannattaa testiä, jos kaipaa to-del-la nopsaa apetta. Seuraavaks vois testata vähemmillä mantelijauhoilla, ovat aika tuhteja. Protskujauhe-versio kiinnostaa myös - voin jatkossa raportoida miten pitkän ilon voi minuutissa repiä kiposta, erinäisistä jauhoista ja rouheista sekä mikrosta... ;D

Ruma oon, mut aika maukas.
Mitään sen tähdellisempää en tänään tehnytkään, paitsi söin huolella myös mökillä ja tahkosin takkuilevan netin kanssa ja sitä ennen nukuin piiiiiiitkäääään. Ihanan löysä ja laiska sadepäivä, lisää näitä! Huomenna (= tänään, oon hiukka myöhään liikenteessä) pitäisi pyykätä ja pakkailla, ehkä täytyy myös kokkailla uus versio tosta minuuttisämpylästä. Tuntuu olevan muuten eri täyttävä sämppy, sillä söin sen tunti sitten ja olo on vieläkin suorastaan ähky.

Mut oivaa sunnuntaita, enköhän vielä ehdi naputtelemaan rivin tai kaksi ennen Bloggeri-vierotusta. Toi katko taitaa tulla ihan tarpeeseen, oon ehkä aika riippuvainen teidän kaikkien jorinoista... :)

4 kommenttia:

  1. Mie yritin saaha miule tunnisteet näkyvii mut en saanu :((

    Ja hei nainen: jos kaapista löytyy munia ja kermaa, mitä muuta voi ihminen kaivata???

    Nii, ja oon hengissä! Just ja just! Nippanappa!

    VastaaPoista
  2. Kiva et oot hengissä, olin jo ihan huolissani! ;) Höh niitä tunnisteita, mikskähän ne ei wörki? Juu, noilla pääsi pitkälle, aamulla olis vielä tarkoitus apehtia munaa, peksua ja turkkilaista, niin jaksaa reissata. :)

    VastaaPoista
  3. Tuu taas vatkailee! Mie en jaksa oottaa, ku sie oot poissa!! miulekki tulee vain 5 kommenttia, kun sie et oo. Ku sie kommentoit samaa tekstiä ainaki 18 kertaa! Ikävä!

    VastaaPoista
  4. M'oon taas vatkaimen varressa!! Tosin vaan pikaisesti eli poikkeen perussäännöstä enkä säästä herkkuja vimpaksi vaan käyn nyt pikaseen lukemassa sun kuulumiset (ja vaan sun, kun en muita ehdi) ja KOMMENTOIN minkä kerkiän... :D Ikävä oli myös, kultu! <3

    VastaaPoista

Oi ihanuutta, kommentit on parhautta! ISO kiitos, tykkään! :)