Sivut

keskiviikko 13. heinäkuuta 2011

Randomia

Pitäis mennä nukkumaan, mut oon jotenski ihan levoton eikä oikein väsytä. Kokkailin tänään kukkakaalimussiia ja jauhelihamössöä ja on kupu vieläkin ihan täynnä. Asiat voi tehdä monella tapaa, tää mun tapa on astetta monimutkaisempi ja siten toki kovasti suositeltava...

En kyllä tiiä oisko pitänyt ottaa isompi leikkuulauta.

Paljon näppärämpää kuin sulattaa pakastettu jauhis kunnolla, on ekaks laittaa se jäinen köntty pannulle




ja todeta sitten, että ton köntyn pinnat palaa ennemmin kuin sisus sulaa ja könttyä saa lohkottua. Käyttöön siis plan B ja välisulatus mikrossa.





Onneks lopputulema oli ihan onnistunut:


Tattis vaan Toppikselle muussivinkistä! Oli eri herkkua ja jauhoin vielä joukkoon rutkasti Santa Marian valkosipuli/pippurimyllystä, tota tuppaa hupsahtamaan mukaan ruokaan kuin ruokaan. (Sekaan ehkä saattoi myös hiukan lorahtaa kermaa...)

Onks muuten mitään käryä miten pitkään lihan ja kala säilyy pakkasessa? Mulla on paha tapa heittää esim. jauhis pakkaseen siinä vaiheessa kun päivämäärä lähenee ja hokaan etten ehdikään käyttämään sitä ajoissa. Ei tossa tavassa siis mitään pahaa, mut se on vähemmän siistiä, että tuppaan autuaasti unohtamaan noi lihat sinne jäähylle... Mitenköhän pitkään noita siis uskaltaa käytellä, any käry? Niiiiiin pitäis sulattaa toi pakastin ja sehän on ideaalia näin kesähelteillä... Mulla onkin nyt projektina syödä pakastin tyhjäksi, jotta saan sen sitten liruteltua vähemmän kohmeiseksi mahd. tyhjänä. 

Sit ihan asiasta appelsiiniin: Me naisissa on sellanen TV-tarkastaja-palsta (tai joku vastaavaa, en ihan muista mikä sen nimi oli), jossa joku ajankohtainen immeinen kertoo telkkaritottumuksistaan. Siinä on jotkut vakikyssärit tyyliin
- Mitä syöt telkkua katsoessasi?
- Kuka on TV:n mielenkiintoisin hahmo?
- Mitä seuraat?
- Milloin suljet telkun?
Yleensä porukka ilmoittaa katsovansa vain uutisia ja dokkareita, mutta ylipäätänsä katsovansa telsua hyvin vähän, jos ollenkaan. TV:n ääressä ei luonnollisestikaan syödä mitään, korkeintaan naposteluporkkanoita ja yrttiteetä ja telkku sammuu hyvissä ajoin, kun eihän niitä dokkareita tuu yömyöhällä. Olikin äärimmäisen piristävä yllätys, kun viimeisemmässä numerossa joku blondi neitonen (sori blondi, ei ollut mitään käryä kuka olet eikä nimi siksi jäänyt mieleen ja ko. numero jäi mökille, joten en pääse asiaa tarkistamaan) ilmoitti syövänsä telsun ääressä kaikkea paheellista, seuraavansa realityä ja Kauniita & rohkeita, mielenkiintoisin hahmo oli kuka tahansa Kaunareista ja telsua hää tapittaisi 24/7 jos ei tarvitsisi mennä välillä töihin. Ehkä oli hiukan provosoinnin makua, mutta niin in your face kaikille niille jeesustelijoille, jotka on vaan pyrkineet ko. jutussa antamaan ylihyvän kuvan itsestään. Go blondi, who ever you are! :)

No joo, ehkä mun pitäis könytä tonne makkarin puolelle jos mielin aamulla löytää itteni salilta + jutun taso ei taida tästä nousta. Huomiseks ei muuten ihmeempiä suunnitelmia, pitäis vähän hoidella muutamia asioita ja perheillä, illaks voisin koittaa kehitellä jotain kivaa, ehkä tungen työkamulle kylään, niin se voi päivittää mulle officen viimeisimmät juorut... ;)

11 kommenttia:

  1. No siis ihan VÄHINTÄÄN 3kk säilyy, siis ihan minimi on toi! Koska mulla oli pakastimessa päiväyslihaa toukokuun 11.pvältä ja paistoin sen sit tasan 3kk sen jälkeen. Mulla saattoi joskus olla jopa tyylii puol vuotta, ja hyvin maistuu!

    Ihana kokki oot! Ootan sun postauksia aina ihan silmä kovana. Luen sun jutut vikana, koska karkeissakin jätetään parhaat vikaks ;)

    Mä sulatin eilen pakastimen, aikaa sulatukseen ja puhdistamiseen meni puol tuntia. Paras vinkki: virrat veke, kaikki kamat sisältä kylmälaukkuun ja sit valjastat sen föönin pikkupöksyjen kuivatuksesta täydellä höyryllä puhaltamaan lämmintä ilmaa pakastimen inessiiviin. 10 sekuntia ja alkaa kuulua hillitön ropina ja lorina - kuin keväällä rännien tippuessa! Sit vaan rätti heilumaan ja vedet ja jäät pois! VARO SÄHKÖISKUA yhdistäessäsi veden ja sähkölaitteen! Annat siis sen föönin huutaa ainakin sen 10minsaa ja tarvittaessa tutkaat sillä pahimpia jääkasaantumia kohti. Älä käytä veistä apuna, vaan ihan sormin revit, jos et malta odottaa sulamista. Sit kuivaat pakkasen huolella, etenkin tiivisteet ettei jäädy kiinni ja ekan kerran ovea avatessa revi tiivisteitä irti! Sit virrat takas, laita pakastusvalinta päälle jolloin se ei pidä taukoja. Kun enin lämpö on nollaantunut pakkasesta ja aletaan hiipiä nollan tienoille, kamat takas sisään ja voila!

    Huoh! Oli nii jännä kirjottaa tuota, etten melkeen muistanu hengittää!

    VastaaPoista
  2. Tänks, tiesin että voin luottaa suhun... :) :) Täytyy zuumailla päiväykset ja sit vaan rohkeesti heittää pannulle ja toivoa parasta. ;)

    Joo, tosi ihana kokki - kaikki mikä vaan voi pissiä yleensä lirii ihan kunnolla. :D

    Sulla on sitten joku über tehokas fööni jos puolessa tunnissa tuli selvää jälkeä. Mulla on silleen vammanen jääkaappi/pakastin-kombo, että siinä pakastimessa ei oo mitään erillisiä namikoita eli jos vetää virrat veke niin hyytyy jääkaappikin. Käyttöohjekaan ei anna tähän mitään osviittaa, enkä yhtään muista miten viimeks pakastinta sulattelin. Mulla on ollut tapana pistää alahyllylle kattila täynnä kiehuvaa vettä, mut täytyy varmaan valjastaa toi föönikin sulatukseen. Oon vaan siinä määrin tapaturma-altis, että näen tossa jo useemman kauhuskenaarion... Tiedät sitte jos ei rupee blogi päivittymään, että mikä mut on vieny.

    Ja kulti, teitsi on myös tiiviisti siellä häntäpäässä mitä lukujärjestykseen tulee. <3

    VastaaPoista
  3. Mulla on kans jääkaappi-pakastin. Jääkaappi ei edes tajua olleensa kiinni, jos et avaa ovea välissä. Sä voit tehdä myös niin, että laitat sinne pakastimen pohjalle imukykyisen pyyhkeen ja sit pakastimeen koskematta annat föönin huutaa! Tarvittaessa laitat föönin hetkeks jäähtymään, kun keräät jäitä ympäri sun parkettilattiaa ja sitten taas lisää lämpöä! Kattilallinen vettä on... no, ei paljon mitään tuohon tukankuivaajaan verrattuna!!!!! Ei se vesimäärä ehdi ees kiehua, kun föönin kanssa pakastin on jo kuiva!! Se on OIKEESTI nopee!!!

    VastaaPoista
  4. Mun parkettilattiaa... I wish... :D Okei, fööni it is, sen kaapin piuha vaan on jossain semi-syvällä rakenteissa, et isoin operaatio taitaa olla sen paikallistus... :/

    VastaaPoista
  5. Eiks sul oo nappii??? Ja mieki muuten monesti länttään jäisen lihan pannuun. En tosin laita kutosta päälle, vaan miedommalla lämmöllä ensin. Miusta on hauska käännellä sitä välillä ja "kuoria" aina se kypsynyt osa pois päältä ja kattoo, ku liha laihtuu!

    VastaaPoista
  6. Juu ei, mystinen vehje. :( Niiii, näin jälkeenpäin ajatellen, niin oishan sen levyn tosiaan voinut laittaa hiukan pienemmälle... .. . XD

    VastaaPoista
  7. Toi on kyllä hyvä toi Me Naisten palsta! Oon usein naureskellut sille kun "isommatkaan" ihmiset ei ikinä syö mitään niitä uutisia ja dokumentteja katsellessaan tai just korkeintaan kasviksia ja hedelmiä. Harmi, ettei just nyt tule ko. lehteä. Niin tohon edelliseen postaukseen viitaten voisin suositella sellaista Doven Go Fresh Lemongrass ja jotain dödöä. Käytän vaan sitä kun se toimii ja on tosi freessi muutenkin. Toivottavasti löydät apua, ei oo kiva olla haisuli! ;D

    VastaaPoista
  8. No ei kai sitä telkkaria tuijotella, ku kone on koko ajan auki..
    Tein ite kerrattain kokeeksi tuota kukkakaalimössöä, mut syömätä jäi! Ihan hirvee haju, enkä tajunnu maustaa sitä vähän tujummin, joten...

    VastaaPoista
  9. Fcookie: Juu, Me Naiset yllättää mut toistuvasti positiivisesti, se Viikon olennaiset -palsta (+ etenkin Muotinurkka) on ihan huippu. :) ISO tattis vinkistä, on tuttu tuote, mutta olin sen jo ehtinyt unohtaa, kun välillä käyttelin muuta. Saattaapa hyvinkin toi löytää koriin kauppareissulla. :)

    Jaunde: No niinpä! :D Taitaa se muussi hieman tuoksahtaa, itse keittelin kaalit kannen alla, joten tuoksu ei päässyt sen laveammin leviämään. Täytyy kyllä tosiaan olla kukkakaalin ystävä, jotta muussista pitää ja jos vielä testaat niin mausta tujusti! :)

    VastaaPoista
  10. Yks kokki muuten sano, että kaali kannattaa keittää ilman kantta! Silloin kaalista pääsee pois joku ainesosa, mikä aiheuttaa sen hajun noin niinku jälkikäteen ihmisessä... Ei tuu siis mahanpuruja :)

    VastaaPoista

Oi ihanuutta, kommentit on parhautta! ISO kiitos, tykkään! :)