Sivut

perjantai 17. kesäkuuta 2011

Domestic goddes

Tää kämppä on nyt puhdas, siisti, ruokottu, raivattu, räjäytetty, nuohottu, imuroitu, mopattu, tampattu, pyyhitty, tiskattu, putsattu, hinkattu ja SIIVOTTU! Ei tän operaation käynnistämiseen mennytkään kuin vuosi ja olis vieläkin suorittamatta ellen ois kutsunut työkamua käymään. Ihan käsittämättömään kuntoon oli päässyt tää luukku, oon viime aikoina nähnyt kaikki kamut ulkona ja itse oon ilmeisesti oppinut ummistamaan simmut läävältä. Yöh. Mut ihan jees fiilis, nyt vois vaikka taas päättää ryhdistäytyä ja normalisoida ton siivoilun.

Tiistaina aloitetun (juu, oli vähän pitkällisempi projekti, hitaasti hyvä tulee?) ruoppausurakan ohella vietin siis laatuaikaa työkamun kanssa. Oli ihan sai-raan kiva ilta, ei olla aikaisemmin juur hengattu vapaa-ajalla, mut juttua piisas reilut neljä tuntia ja jatkettais varmaan vieläkin, jollei olis työaamu edessä. Oli kyllä kovasti kivaa ja nyt taas piisaa virtaa siinä määrin etten taaskaan malta mennä nukkumaan ja aamulla ihmettelen, että miten olo on hitusen hyytynyt. Yks toinen työkamu on tuore iskä ja ihastelin että hää vaikutti ihan freesiltä ja täyspäiseltä eli vauva ilmeisesti nukkuu hyvin. Hää kommentoi olevansa tosi poikki, kun yöunet jää neljään-viiteen tuntiin. Nyökkäilin siinä kohteliaasti mukana ja mietin, että juu, nehän on ne mun normaalit arkiunet. Viikonloppuisin posotankin sitten pidempään, mutta viikolla harvemmin tulee viittä tuntia pidempään nukuttua, turhan usein vähemmänkin. Ei kyllä missään nimessä tee hyvää fysiikalle saati päälle, mut jotenkin en vaan saa tätä kieroutunutta rytmiä oikaistua. Nyt kun oon vielä koukuttanut itteni tänne, niin myöhäisillat menee muiden kuulumisia stålkatessa ja omista jaaritellessa. :)

Kylläpäs ne nyt huutaa Komisario Montalbanossa, sori naapurit. Yritän kielikylpeä tässä sivukorvalla, niin pakko pitää vähän volyymia yllä, mut äsken oli joku luotisadesessio - oon taas alakerran suosikki... Varmaan lämmöllä ajatteli mua tänäkin aamuna viideltä, kun vatkasin illan tarjontaa kasaan... Mulla on semmonen portaattomasti kiihtyvä vatkain noin vuodelta 1972, mummun peruja ja väriltään kirkkaan oranssi. Hää tosiaan kiihtyy jossain vaiheessa vispausta ihan itekseen, tasainen nnnnnnnnn-surina muuttuu yhtäkkiä NNNN#"##%#/&NNNNNNNNNNNNNNNNNNNNN?=&%¤%¤#"##¤¤%%((?/%#"NNNNNNNNNNNNNN-ujellukseksi. Ei oo vielä tullut silmille, mut sitä odotellessa. Mun leipominen on muutenkin melko dramaattista (= joku kusee aina), niin toi on vaan yks jännitysmomentti muiden joukossa. :D Olin muuten melko ja todella epäluonteenomaisen innovatiivinen, mitä tulee tohon tän illan tarjottavaan. Tein herkun piirakkavuokaan ja eihän siihen sitten löytynyt sopivaa kantta. Systeemi piti kuitenkin saada päiväksi jääkaappiin ja päätin kelmuttaa koko komeuden. Pro:t pitää elmukelmun irti leipomuksen pinnasta cocktailtikuilla, mutta koska multa ei moisia löytynyt ja hammastikut oli turhan lyhkäsiä (+ olisivat tuoneet pienen minttuvivahteen) keksin käyttää elmun kannatteluun pillejä. Toimi ihan tosi hyvin ja oon melkoisen tohkeissani, että moisen hokasin. Juu, mun elämä on just näin pientä...
Happiteltta.   
Ei sit juur muuta kuulukaan. Ainakin tääl Turuus on ollut ukkosta ilmassa jo monta päivää ja meitsi ihan vetämättömissä. Päätä särkenyt jo useamman päivän ja olo muutenkin ihan pataan saanut. Vaikuttaako muilla ukkonen vastaavasti? Mun on välillä ihan vaikee hengittää ja olo tosiaan saa toisinaan epäilemään jotain orastavaa aivo- ja/tai sydänepisodia. Nou hätä kuitenkaan, en (uskoakseni) oo mitään slaagia saamassa, tää on ollut tätä aina, oon jo pienestä ollut ihan yliherkkä säälle, jossa on edes ripaus "ukkosta ilmassa". Mamalla ihan sama juttu, onkohan tää jotenkin perinnöllistä?

Mut nyt käyn syynäämässä mitä muille kuuluu, ihan jo vieroitusoireita, kun jäi koneilut eilen kokonaan väliin. Ihanaa alkavaa viikonloppua kaikille, olkoon perjantain mahdollinen velvollisuusosuus mahd. nopsa ja vapaa sitäkin pidempi! Meitsi suuntaa mökille toipumaan ukkosviikosta, ollaan kuulolla! :)

Pro viimeistelee kaakaojauheella myös tiskipöydän.

PS One month anniversary! Oh my! :)
PS 2 Montalbano. Panisin. :D

6 kommenttia:

 1. Hih, samanlainen siivooja oon ku sä! Nykyään joutuu aika usein siivoamaan kun poikaystävä käy kylässä. ;O Hgissä on myös painostava ilma ollut koko viikon, inhottavaa!

  VastaaPoista
 2. Sä oot nii vaimomatskua, unelmaminiä!! :D Mullaki kevätsiivous tapahtuu 14:ssä osassa, joista viimeisin 31.9 mennessä, koska 1.10 alkaa joulusiivous! Mut hei, mitä välii, jos ite viihtyy ;)

  VastaaPoista
 3. Fcookie: Juu, sillä oonkin sitä parisuhdetta peräänkuulutellut, että se mies a) komentais mut siitä sohvalta niskat solmussa nuokkumasta makkarin puolelle ja b) ainakaan alkuun ei kehtais päästää kämppää ihan lääväks asti. Muuta funktiota sillä miehekkäällä ei sit oliskaan. :D Toi painostava ilma on niin peestä, mun normaalistikin olemattomista tehoista häviää vielä kolmasosa ja oon vaan PMKTSA (= päänsärkyinen melkoisen kireä ja totaalisen saamaton ameeba).

  Toppis: Juu, jokaisen anopin unelma heitteli taas osan lounasrasioista suoraan roskiin, kun ei niiden kantta enää uskaltanut raottaa... XD Ositus kunniaan, niin pöllin sulta ton kevätkauden pidennyksen!

  VastaaPoista
 4. Saat pölliä multa mitä vaan! Mikä on mun, on myös sun! Sä oot ihQ! Tai siis tiesitkö, että ihku on oikeasti hevosen sukupuolielimessä oleva haavainen syylä??

  VastaaPoista
 5. Samoin. <3 Mut mitä tulee tohon ihkun alkuperään, niin väistämättä herää kysymys MIKS sä tiedät moista...? :D

  VastaaPoista
 6. Joku kaveri joskus sivisti mua :) In fact, aivan varma en tiedon paikkansapitävyydestä ole, mutta aina se aiheuttaa huvittuneisuutta, kun tuon tiedon kerron :D

  VastaaPoista

Oi ihanuutta, kommentit on parhautta! ISO kiitos, tykkään! :)