Sivut

lauantai 10. maaliskuuta 2012

Mielihyvää, hyvää mieltä ja hyvän mielen haaste 2012

Nollis heitti mua Hyvän mielen haasteella jo viime kuussa, mutta saan vasta nyt toimeksi tarttua siihen. Kai mulla nyt on tarpeeks hyvä mieli, jotta voi moisen aiheuttajia listata. :) Idis siis on listata kymmenen hyvän mielen aiheuttajaa ja sen jälkeen haastaa viisi muuta bloggaajaa samaan savottaan.

Järjestys on satunnainen eli lista etenee sitä mukaa, kun näitä mieleen juolahtaa.

1. Perhe... on toki toisinaan pahin, mutta 99,9 prosenttia ajasta parasta maailmassa. Ei oo vanhuksia ja siskoa rakkaampia ja kukin heistä tuottaa loputonta iloa ja hyvää mieltä. ♥

 2. Itsensä ylittäminen... on harvinainen, mutta sitäkin palkitsevampi tunne. Allekirjoittaneen mukavuusalueeseen ei montaa neliötä mahdu, joten on todella poikkeuksellista, mutta sitäkin hienompaa, jos uskaltaudun kokeilemaan jotain ja huomaan siitä selviytyneeni. (Ja nyt ei siis puhuta mistään "pelasimme venäläistä rulettia lentokoneessa ja hyppäsin ehkä-toimivalla laskuvarjolla kuudesta kilometristä" -tyylisistä suorituksista, vaan meikäläisen mittapuulla itsensä ylittämistä voi olla esim. värillisen timangin valinta kynsikoristeluun kirkkaan sijaan tai muuta yhtä hurjaa. Jeah babe, I live on the edge... :D)

3. Ystävistä parhain... saa allekirjoittaneen aina hyvälle mielelle. YP:n seurassa saa myös tarvittaessa olla vähemmän hyvällä mielellä, ts. ei tarvitse esittää mitään. Mii laik!

4. Ystävät ylipäätänsä... ovat pääsääntöisesti hyvän mielen lähde. Se on uskomatonta miten nopsaan rankempikin työpäivä voi unohtua, kun pääsee sen päätteeksi ystävän kanssa sumpille ja miten paljon energiaa voikaan saada yhteisistä nauruista. Parasta.

5. Hyvä kirja... vie omaan maailmaansa ja saa hyvälle mielelle (toki hieman riippuen siitä mitä lukee). Ihan ykköstä on käpertyä hyvän kirjan, teekupposen (ja suklaan) kera viltin alle ja ahmia luku tai kaks lempparikirjailijan hengentuotosta (ja suklaata).

6. Hyvä ruoka... parempi mieli. Piste. (Yritin etsiä tähän sitä ammoista Heikki Hela/Hyvä ruoka, parempi mieli -mainosta, mutten löytänyt kuin ton kimaran, jossa ko. mainos on loppupäässä, 2:15->. Missähän noi Sotkan miehet on nykyään?)
7. Jaettu ilo... on ainakin kaksinkertainen, usein enemmänkin. On sitten kyse karkkipussin, elämyksen tai salaisuuden (oman, ei muiden) jakamisesta, on lopputulos kerrassaan palkitseva. Oon aina ihaillut ihmisiä, jotka saavat toimeksi reissata itsekseen ja nauttivat siitä. Itse oon (niin nössö, etten taitaisi kovin pitkälle uskaltaa lähteä) kokenut reissuilla nimenomaan antoisimmiksi ne jaetut elämykset ja kokemukset eli silmiä hivelevä ja sielua viiltävä auringonlasku, huippuillallinen, maailman yököttävin vessa tai halvaannuttavan kokoinen ötökkä on aina vaikuttavampi, jos sitä pääsee ihmettelemään yhdessä jonkun kanssa.

8. Blogit... niin oma kuin muidenkin. Oon jauhanut tästä ennenkin, mutta pistetään vielä kerta kiellon päälle: En olisi ikuna uskonut miten paljon tästä on iloa ja miten mahtaviin tyyppeihin täällä "tutustuu". Kommentit lämmittävät mieltä ihan hurjasti ja on mahtavaa päästä kurkistamaan muiden ilon (ja toisinaan surunkin) hetkiin. Ootte te ihania! Ja mulla niin hyvä mieli! :)

9. Lahjakkuus... oma tai muiden. No, omasta lahjakkuudesta (ai mistä?) ei loputonta mielihyvää ammenneta, joten sen suurempaa iloa tuottaa päästä nauttimaan muiden lahjakkuudesta. Loistava näyttelijä, hyvä musiikki, mukaansa tempaava kirja, herkullinen jälkkäri, neuvokas ystävä, hauska kaveri... Oijoi.

10. Koti... ja mökki ja kotikoti. Ei oo paikkaa parempaa päällä maan, ja oma soppi takaa hyvän mielen ja mielenrauhan. Mut toisaalta se matkustelukin on ihan ihanaa, höh, loppu (taas) kohdat kesken, mut jos olis pitänyt luetella 11 asiaa, niin toi reissaus olis ehdottomasti ollut mukana. Tahtoo maailmalle! (Ja sit taas kotiin.)

Tjoo, tossapa noita. Kylläpäs tuli hyvä mieli, kun moisia mietti - haaste siis ajoi asiansa. Toivotan vastaavaa mielihyvää kaikille, erityisesti seuraaville, jotka haastan omat hyvän mielen edesauttajansa listaamaan:


:)

11 kommenttia:

 1. Kiitos ystäväiseni :) Tulipa hyvä mieli sun listaa lukiessa...samantyyppisistä asioista oma onneni koostuu. Näin se on , että pieni on suurta tässä elämässä, moni pieni asia voi pelastaa pilvisimmänkin päivän. Palaan haasteeseen omalta osaltani ihan lähiaikoina.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, tuli vallan hyvä mieli itsellekin! :) Ja niin totta, pieni on suurta! Mä taas osaltani palaan siihen sun tunnustukseen ensi tilassa. :) Oikein oivaa viikonlopun jatkoa!

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Eips mitään, "oksennetaan" välillä positiivisesti. :)

   Poista
 3. Uskomatonta, mutta totta ! Vanhakin haahka voi oppia uusia kujeita. Eli oon jo melkein sinut puhelinkommentoinnin kanssa. Löysin näet luurista zoomin. Ja siksi tätä nyt pitää kokeilla. Ei mulla siis mitään asiaa ollu. Paitsi että kivat asiat sunkin listassa.

  Nollis anona. Tässä kohtaa menee oppimisen raja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No jösses! Nyt teit ano-Nollis (joku raja tosiaan sentään) suuuuuren vaikutuksen, mun mobiilibloggailu on to-del-la rajoittunutta. En tiiä miks, mutta herjaa mulla vähän väliä, että "sivu voi olla liian iso" ja iskee sitä infoikkunaa koko ajan päälle, kun yritän lukea jotain blogia. Eri peestä, kun olis aika jees tapa viettää aikaa bussissa. Sulla on siis mun ihailu ja kunnioitus, vähänks oot pro! :)

   Poista
 4. Kiitos kun haastoit, olin nimittäin ajatellut tekeväni tämän kun ehdin vaikkei kukaan haastaisi! :D Näitä on niin kiva lukea! :)

  VastaaPoista
 5. Sulle on tunnustus blogissani: http://hiilarihirmu.blogspot.com/2012/03/tunnustuksia-taallakin.html

  VastaaPoista

Oi ihanuutta, kommentit on parhautta! ISO kiitos, tykkään! :)