Sivut

tiistai 6. joulukuuta 2011

Makeaa, lämmintä ja valoa mahan täydeltä

Ihana kotipäivä takana. Nukuin piiiiitkääään ja heräsin nautinnollisesti sarastusvalon lempeään kajoon naapurin vasarointiin ja muihin nikkarointiääniin. No, en antanut tän häiritä vaan nautin vimpasta vapaasta ja sain jopa kämpän siivottua. Aamun starttasin kunnon aamupalalla, kun kerrankin oli aikaa moista nauttia. Mäikkäsin aiemmin niistä hedelmäsoseista ja ne oli kerrassaan herkut smoothiessa. Tuuttasin mukaan lorauksen kumpaakin (persikkaa ja banskua) sekä marjoja, turkkilaista, lucumaa, pellavansiemen- ja hasselpähkinärouhetta + seesaminsiemeniä. Tuli vallan hyvää, noita mössöjä täytyy ostaa toistekin.


Mitään sen ihmeempää en sitten apehdinnan ja siivouksen lisäksi tehnytkään, tiedä mihin aikakuoppaan taas putosin, mut yhtäkkiä kello vaan oli neljä ja oli aika suunnata kohti hautausmaata. Ihan kauheesti ei ollut kynttilöitä hautuumaalla ja väkeäkin aika vähän, mutta kovasti oli silti tunnelmallista. Meillä vaan oli jotkut ihan kummalliset kynttilät, joista yksi sammui ihan itekseen ja pari muuta oli jollain ihme himmentimellä varustettuja. Ne kirjaimellisesti paloi säästöliekillä, välillä himmeni melkein sammuksiin ja sitten taas leimahti kirkkaampaan liekkiin. Jänskää, mutta tuskin tuotekehittelyn tulos, meille vaan ilmeisesti osui jotkut maanantaikipaleet. :(


Oli ihan älyttömän pimeetä, kun ei ollut lunta valaisemassa. Ja ihan himpun kylmä! Oon vieläkin ihan kokovartalotärinässä vaikka tosta reissusta on jo useempi tunti. Mittasin jo äsken kuumeenkin, kun on jotenkin niin viluinen ja särkyinen olo. Pikkasen ehkä jotain hiuksenhienoa nousua, mutta ei kyllä voi varsinaisesti sanoa, että olis ees koholla. Ihan kumma olo silti, tosi kylmä, vaikka oon (yllätys) täällä viltin alla ja hörppinyt teetäkin jo siinä määrin, että olo on vallan hölskyvä.


Tänään oon hörinyt tollasta Ilo-teetä ja aika kivaa se on ollutkin. Ostin ton alkujaan yhdelle ystävälle, oli tarkoitus lähettää piristyspaketti sairasloman ratoksi, mutta hän valitettavasti sai juuri todella ikäviä uutisia, joten toi tuntui turhan ILO-luontoiselta samaan saumaan. Litkin noi siis itse ja koitan keksiä hälle jotain muuta muistamista. Toi Ilo on syönyt sisäänsä neljä eri makua:

Joo, oon edelleen täydellisen kykenemätön ottamaan tarkkaa kuvaa...
Mä taas oon tänään sisäistänyt noista kaksi, aamulla Valoa ja äsken Lämmintä. Molemmat oli vallan hyviä,  Valo aika raikas (muistaakseni mm. nokkosta, en jaksa lyllertää keittiön kaapille tarkistamaan) ja Lämmin nimensä mukaisesti jouluisen lämpöinen, makuina mm. inkivääriä ja kanelia. Raikas ja Makea on vielä testimättä, mut eiköhän nekin tuu aika pikaseen hörpittyä jos tää mun horkka jatkuu. Tän pohjalta voin kuitenkin suositella, kivan pirteä pakkaus ja vähän erilaiset maut. Eivät tosin Clipperin teiden (taipuuko se noin?) voittaneita, niistä tulee niin reilusti makua, etten toiseen moiseen oo vielä törmännyt.

Häröilin muuten Lidlissä viime viikolla oikein urakalla. Oltiin isukin kanssa kassalla ja edellä olevalla rouvalla oli mm. paketti teetä siinä hihnalla. Kyttäsin sitä teepakettia meidän vuoroon asti ja siinä vaiheessa päätin haluta sitä myös. Jätin isukin makselemaan (peliliike, osa kamoista oli tulossa mulle) ja suuntasin teehyllylle. Otin samannäköisen paketin hyllystä ja vielä varmistin, että kyljessä luki 'Caramel'. Jouduin hieman jonottelemaan sen teepakettini kanssa ja sen levätessä hihnalla tankkasin vielä tyytyväisenä paketin kyljestä, että kiva päästä maistamaan tätä CARAMEL-teetä, kun en ennen ookaan maistanut CARAMEL-teetä. On varmaan aika herkkua toi CARAMEL-tee. Hiukan ehkä pidin outona, että paketin kylkeen oli kuvattu vaniljanmakuisille artikkeleille tyypilliset valkoiset kukat, mutta ei sen väliä, kun tää nyt oli sitä CARAMEL-teetä. Juu, oli muuten. Mökillä sitten hörpittiin sitä VANILLA-teetä, sisko oli ihan tyytyväinen, kun on vaniljan ystävä. XD Ehkä mä siirryn nyt keittelemään uuden kupillisen, tällä kertaa vaikka tota Makeaa, jos vaikka lähtis tää ääreisverenkiertokin käyntiin...


PS Isosti onnea itsenäiselle Suomelle, kiitos ja kunnioitus kaikille, jotka sen mahdollistivat.

4 kommenttia:

  1. Hah, on tää niin luksusta tämä kerrostalon salatut elämät. Teillä nikkaroidaan aamusta ja täälläpäin tuntuu viime viikkojen avainsana olevan yömyöhäiset biletykset ja tappelut. Tälläkin hetkellä tuntuvat just aloittelevan, ou jee. Yhden oven takana tämä riemu järjestetään, mutta sattuupi olemaan vähän turhan kuuloetäisyydellä minun asunnostani.
    Noi smoothie-tsydeemit on hyviä ja täyttäviä, varsinkin kun lisää karpisti vielä vähän kermaa perään. Mulla jää valitettavasti liian usein tekemättä, kun aattelen naapuriparkojani, jotka tuskin nauttivat jos surraan blenderillä jäisiä mansikoita menemään viiden jälkeen aamulla.
    Caramel ja Vanilia...eiks ne nyt oo sama asia ;) hahahahaha

    VastaaPoista
  2. Mä haaveilen aina sillointällöin kerrostaloon muuttamisesta (asun siis omakotitalossa) etenkin nyt talvella kun meinaa putket jäätyä ynnä muuta mukavaa, mutta onneksi tällaiset jutut, kuten naapurien metelöinti ynnä muu kiva, palauttaa aika äkkiä maan pinnalle.

    Pakko vielä kertoa, että itte häröilin eilen Stockalla, puristin sellaisen joulupukkiaiheisen koristeen vahingossa paskaksi. Siitähän seurasi ihan hillitön naurukohtaus tietenkin, kun en oikein tykkää tonttu/joulupukkijutuista yhtään. Se oli vahinko!

    VastaaPoista
  3. Pepper: No on kyllä! Nyt vierusnaapurin jälkikasvu on onneks päässyt siitä patterin paukutus -vimmasta, turhan monena viikonloppuna heräsin siihen, että kaveri hakkasi patteria aamuysiltä. :/

    Aika harvoin mäkään blenderillä surauttelen, mulla ehkä enemmänkin syynä se etten jaksais millään pestä sitä kannua... :D

    Nii, onhan noissa aika sama kirjoitusasu ja pari samaa kirjaintakin. XD

    (julialume) Älä suotta, mä oon omakotitalolapsi ja vieläkin ihan pihalla kerrostaloelossa. Jäätyviä putkia en tosin kaipaa, pidän peukkuja, että pysyvät sullakin sulana!!

    Sulla on kuitenkin joku tonttujen eliminointi -operaatio ja käyt sitten ripittäytymässä jonkun viattoman blogissa, kun alkaa omatunto kolkuttaa. En se mä ollut! Se oli vahinko! Ääni päässäni käski! ;D

    VastaaPoista
  4. Joo, äänet käski. Tapa kaikki tontut ja purista pukki paskaks! Seuraavaks eliminoin kaikki puutarhatontut. Ja tuun tänne tunnustamaan kaikki pahat tekoni :D

    VastaaPoista

Oi ihanuutta, kommentit on parhautta! ISO kiitos, tykkään! :)