Sivut

sunnuntai 9. lokakuuta 2011

Midnight-lätty ja voihketta

Huaah-ngh, huaah-ngh, meillä käy täällä mökillä melkoinen voihke. Ei oo mistään sen kiihkeemmästä kyse, kuin että isukki kattelee tossa vieressä tennistä ja noi tädit ei ilmeisesti osaa pelata ilman äänitehosteita. Nää ei oo onneks ihan niin pahoja kuin se yks ulisija, jonka jokaista palloa saatteli varsinainen volina. Neitonen kulkee meidän perheessä lisänimellä Huilu, Victoria Azarenko siis kyseessä. Hää pelas melko tiuhaan kesällä ja isukki saikin nimpparilahjaks kuulokkeet... Ei kylläkään tainnut mennä vinkki perille, kun ei kauheesti oo niitä kuulokkeita käytössä nähty. Onneks mulla on nyt luurit päässä eli toi voihkinta kuuluu melkoisen heikosti Adelen taustalta.


Eilen käytiin Eurassa ruokaostoksilla ja pillastuttiin hiukan siskon kanssa Vapaa valinnassa. Oon shoppailulakossa, kun pitäis säästää kaikki liikenevät rovot mahdolliseen reissuun, joten pääsin hiukan irti tuolla Vaparissa. Siis en päässyt säästämismielessä irti vaan ihan vaan sen takia etten oo hetkeen kierrellyt kaupoissa hipistelemässä kaikkea, joten toi Vapari vaikutti ihan aarrearkulta. Mukaan tarttui kahdet sormikkaat, yhdet villikset, joku matkakokoinen tyvibuustilakka, euron käsirasva, kahden euron huulihoide/hohde/jotain semmosta sekä parit roosanauhat. Olin jo ostamassa Sinin roosaisen tiskiharjankin, mutta siitä näköjään meni peräti 10 senttiä hyvään tarkoitukseen, niin annoin olla. Voin sitten laittaa pikkasen isomman satsin suoraan tärkeään ja nyttemmin sydäntä todella lähellä olevaan tarkoitukseen.


Illalla olikin sitten lättykestien vuoro, oli niitä jo odotettukin. Meillä on perinteisesti aina yhdet kestit / kesä, mut nyt pääsi jotenkin heilahtamaan noi lättymätöt lokakuulle asti. Paistamisen loppusuoralla kävi ilmeiseksi miks yleensä on ollut tapana paistella ne lätyt kesällä... Oli melkoisen sakea tunnelma, kun lätyt paisteltiin niin ettei ollut ykskään ikkuna auki. Piti vielä pitää makkareiden ja muun huushollin välistä ovea kiinni, kun muuten palohälytin ois innostunut ilmoittelemaan itestään. Vähän se piippas infoa nytkin, mut tokeni onneks kun leyhytti lehteä sen alla. Kämppä oli kyllä ihan järkyttävän kärtsäinen, hyvä että eteensä näki. 


Mut oli se sen arvoista, kyllä oli herkkua taas. Yritin ottaa muutaman kuvankin todistusaineistoks, mutta se kynttilänvalossa nautittu lätty ei oikeen ollut edukseen. Seuraavat otokset on aamulätyistä ja nyt päästään poikkeuksellisesti nauttimaan lätyistä päiväkahvillakin, tuli tehtyä vähän reippaampi taikina... Eilen lätyt siis nautittiin inan ennen puoltayötä, kun pikkasen taas venähti se aloitus - meidän perheessä se "parempi myöhään kuin ei ollenkaan" on päivittäisessä toteutuksessa. :)

Omenakanelirahkaa + kinuskikastiketta.

Vallan hyvät lätyt syntyvät Ystävistä parhaimman ammoisella ohjeella:

3 munaa
1 litra maitoa
6 dl vehnäjauhoja
2 tl suolaa
½ dl öljyä

Hasselpähkinälevitettä, pähkinärouhetta + kinuskikastiketta.
Tänään oonkin vaan syönyt lättyjä aamupalaksi, sulatellut lättyjä, haravoinut, lueskellut, käynyt jääkylmässä saunassa pesulla (ja kastellut taas sen saunan ja eteisen välisen kynnyksen vaikka isukki nimenomaan pyysi, että jos voisin olla joka kerta loiskuttamatta sitä litimäräksi) ja seuraavaks olis taas tarkoitus syödä lättyjä. Meillä noi kestit on siis seminaariluonteiset, viikonloppukonferenssi nääs.

Tarkensin tohon taaimmaiseen apilaan...
Tjoo, eipä muuta siis kuin alkavan sunnuntaiangstin kera lätylle. Ens viikolla luvassa työreissua Hkiin, iltatilaisuus töiden puitteissa ja ylitöitä - melko työpainotteisesti mennään siis. Onneks viikonloppuna odotettavissa hurjan kiva tytsyjen ilta hyvässä seurassa + pikkasen shoppailua siskon kanssa, saatan jopa nähdä Ystävistä parhaimman, jos osuu aikataulut yksiin hään Turun visiitin aikana. Ens viikolla täytyy kyllä yrittää saada joku arkirivi aikaseks tännekin, emmää haluu olla pelkkä viikonloppujorisija.


Aijuu, ihanuutta: uus lukija! Sydämellisesti tervetuloa Leena Kärras! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Oi ihanuutta, kommentit on parhautta! ISO kiitos, tykkään! :)