Sivut

sunnuntai 16. lokakuuta 2011

Brunssille!

Sunnuntai jo kovaa vauhtia kääntyy maanantaiksi, mutta vielä ehtii naputella pari riviä jumalaisesta tavasta viettää viikonloppua eli viikonloppu-brunssista. Helsinginvisiiteillä on tullut aamiaisia ja brunsseja harrastettua useinkin, mutta vasta tänään menetin Turun brunssineitsyyteni. Ei kirpassut yhtään eikä jälkeenpäin ole havaittavissa minkäänmoista morkkista, päinvastoin!

Hitsi kun loppuu aina lautanen kesken...
Turussa ei järin monesta (korjatkaan jos olen väärässä!) paikasta tunnu brunssia löytyvän ja meillä olikin kamun kanssa mielessä vain muutama hassu vaihtoehto, joiden brunssiin tutustua. Lähdimme liikenteeseen periaatteella "mennään sinne minne mahtuu" ja onneksemme mahduimme heti ekaan yritykseen eli Fontanaan. Fontanassa on ammoin käyty paljonkin, mutta viime vuosina en jostain syystä ole sinne eksynyt. No, onneksi tuli tämä virhe korjattua ja paikan remontti todettiin kerrassaan onnistuneeksi ja miljöö sen myötä vallan viihtyisäksi.

Jos lautasella on myös hedelmiä, niin herkkuja ei lasketa, eik jeh?
Brunssi oli hinnaltaan 17 euroa ja valikoima oli vallan monipuolinen ja mittava. Mun mielestä toi on aika perushintainen ja huomioitakoon, että yhden Kingiksen ja puolikkaan Pringles-purkin lisäksi en tänään ole muuta syönyt, eli sillä 17 egellä pärjää aika pitkälle. (Siis jos vaan kehtaa vetää brunssilla kauhean vuoren ruokaa...) Listalla oli mm. munakasta, pekonipyttäriä, lihapullia, minimaalisia kevätkääryleitä, Caesar-salaattia, katkarapusalaattia, muita salaatteja, marinoituja oliveja, juustoja, kylmäsavulohta, croissantteja, puuroa, hedelmiä, omena-kaurapaistosta vaniljakastikkeella sekä perusleikkeleet ja -leivät. Mun mielestä toimi oikeinkin hyvin ja varmasti menen toistekin. 

Helsingissä on tosiaan aamiaistettu ja brunsseiltu enemmänkin, seuraavat on koettu ja hyviksi havaittu:

Klaus K:n Ilmattaren brunssi on selkästi hieman tyyriimpi (32 €), mutta mielestäni kyllä sen väärti, jos ei ihan tavaksi tule. Lähi- ja luomuruokaa suosivasta alkupalapöydästä tankkaisi useammankin kierroksen, jollei mielessä jo väikkyisi sitä seuraava pääruoka + etenkin allekirjoittaneen tapauksessa vieressä siintävä jälkkäripöytä. (Ja tästä huolimatta on siis tullut tankattua useampi kierros, mutta pari viimeistä on ehkä ollut pakko passata. ;D) Paikoitellen suoranaista fine diningia vilautteleva meny vie kielen mennessään ja alkupalavaihtoehtoja tarpeeksi hyödynnettyään voi vaihtuvasta pääruokamenystä valita suosikkinsa (muutama eri vaihtoehto). Jälkkäripöytä kruunaa brunssin lukemattomine kakku-, mousse-, hedelmä- ja juustovaihtoehtoineen, herkullisia tuoremehuja (porkkana oli niiiiiin hyvää!) unohtamatta.

Lasipalatsin brunssi on Klasun brunssia huomattavasti maanläheisempi ja hintakin kirpaisee vähemmän: vatsansa saa vallan täyteen 15 eurolla. Valikoimasta löytyy mm. puuroa, leipää, karjalanpiirakoita, levitteet, leikkeleet, juustot, munakasta, pekonia, pizzaa, lihapullia, salaatteja, croissantteja, hedelmiä... Tuolla tuntui olevan vallan täyttä ja pöytävarauksia ei oteta vastaan, joten paikalle kannattaa navigoitua ajoissa / varautua hieman odottelemaan. Meillä kävi munkki ja pääsimme heti täyttämään kupua.

Jos lautanen loppuu kesken, ota toinen.
Seuraavissa on nautiskeltu aamiaista hyvällä menestyksellä. Näistä on jokunen tovi aikaa, mutta mikäli meno ei ole radikaalisti muuttunut, niin kannattaa kokeilla:


Muilla brunssi- tai aamiaisvinkkejä? 


9 kommenttia:

 1. Miule tuppas tulemaan näläkä, ku noita ruokalistoja luin :D Ja siun kuvaustaidot on ihan mielettömät <3

  VastaaPoista
 2. Toppis: Juu, tuli uusionälkä täälläkin. :) Noiden kuvaaminen ei ihan tolkuttomasti vaadi, kun se vuori kenottaa siinä just edessä. Haasteellista tosin on saada kaikki mahtumaan yhteen kuvaan, kun satsi on aina inan reilumpi... ;D

  Sorvatar: No älä muuta, oli aika nam! :)

  VastaaPoista
 3. No voi ei, arvaa kenel muul tuli nälkä! Ja tähä aikaa illast... :P

  VastaaPoista
 4. :D Ehkä vähän myöhäistä / varhaista brunssille, mut ainahan sitä voi pienen iltasnackin kehittää... ;D

  VastaaPoista
 5. Nyt katsoin ajatuksen kanssa nää sun kuvat... söitkö sä todella nuo kaikki??!! Missä ajassa ja mihin mahaan?? Onks sul ontot jalat? :O

  VastaaPoista
 6. Miten kauan toi prunssi kesti?? Oon aivan mykistynyt tuosta määrästä... :D

  VastaaPoista
 7. Tais olla klo 12-15. Oho, näinkö sut saa hiljaseks!? ;D Ei kyl tarttis koko blogin mykistyä.. .. . :)

  VastaaPoista

Oi ihanuutta, kommentit on parhautta! ISO kiitos, tykkään! :)