Sivut

tiistai 3. heinäkuuta 2012

Sairaslomalla on parasta, kun


Ehtii/jaksaa pyykätä niin, että pyykkikopan pohja melkein häämöttää. 
(Mut vaan melkein, koska se yltiönöhtäävä pyyhe ei vissiin 
poistu sieltä ikinä. Tai jos, niin roskiin, ei pesukoneeseen.)



Muistaa kastella huonekasveja sen verran, että ne jopa kasvaa. 



Ehtii kerrankin lakata varpaankynnet rauhassa ilman, että täytyy jännittää 
kenkiä jalkaan tunkiessaan menikö homma heti ihan ketuiks.



Voi syödä kahtena päivänä päivälliseks varrasleipää, 
Oivaa, Oltsua ja kymmenen minsan munia.


 
Viittii huushollata vähän. 
Silleen tosi maltillisesti.



Voi puhua viinitilalta soittelevan Ystävistä parhaimman 
kanssa melkein katkeroitumatta. Melkein.



Mut päivän kyllä kruunas ihanan Jennin vinkkaama PicMonkey
jolla kaikki nää kuvat on muokattu. 



Lööv!

 

17 kommenttia:

  1. Mä pesin viime viikonloppuna 4 tai 5 koneellista pyykkiä o_O. Jostain syystä pyyhkeitä oli ihan hirveästi kertynyt ja muutama lakana. No mut onpahan nyt sit taas pitkästä aikaa puhtaita pyyhkeitä. Kiva vaan, kun pyykinpesujauhe loppui kesken, mutta onneksi olin kerran vahingossa ostanut huuhteluaineen sijasta pyykinpesunestettä niin tulee sekin nyt käytettyä ja löysin pyykkipallonkin vaikka mies koitti eka väittää ettei meillä sellasta oo.

    Tavallisesti pesen ehkä 1-2 koneellista viikossa pyykkiä, joskus vähän enemmän ja toisinaan saattaa mennä aikaakin että tulee pestyä. Joskus sitä vaan kertyy esim. pyyhkeitä ja aattelee, että pesee ne sitten samassa koneessa.

    Kesällä on vielä ihanaa, kun saa pyykit vietyä ulos, tosin oon muutaman koneellisen pistänyt kuivausrumpuun ja sisällekin kuivumaan. Kerran oon joutunut ulkoa hakemaan, kun alkoikin sataa ja eilen hain että jos alkaakin sataa. Onneks ne oli jo kuivuneet ettei tarvinnut sisälle ripustella.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla myös helposti kerääntyy vuodevaatepyykkiä, kun on tota kuivatustilaa hiukan rajallisesti, ei saa kovin montaa lakanaa levälleen kerrallaan. Tuolla (kerrostalo)pihalla en tykkää kuivattaa ja taloyhtiön kuivatushuone haisee kosteelta kellarilta, niin pakko hoitaa kotona, oliskin kuivuri. Mut pyykkääminen on kyllä siitä kivaa, että lopputuloksen näkee heti ja tuntee olleensa tosi tehokas, vaiks todellisuudessa on vaan tunkenut pyykit koneeseen ja ripustanut kuivumaan. :)

      Poista
  2. Eikö ookkin kiva toi PicMonkey, mä tykkään! Sairausloma on kanssa jees, varsinkin jos jaksaa tehdä kaikenlaista pientä. Jatka sairauslomaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihan mahtava! Nyt täytyy perehtyä kunnolla, ehdin eilen vasta hiukan kurkkaamaan. Eli jatkossa mun kuvat on sellasia raastavia mukataiteellisia oisko tää jänskä efekti -kokeiluja... :D ISO kiitos vinkistä, toi on niin sulonen!

      Joo, kieltämättä tää on kyllä ehkä paras saikku ikinä (okei, sekin oli aika jees, jonka sain ihon takia pari kesää sitten), kun en tota väsymystä ja pään raskautta lukuunottamatta oo erityisen kipee (siis että räkää ei tursua litrakaupalla joka aukosta, ei tarvitse halailla pyttyä vessassa tms. vähemmän kivaa), niin tää on oikeesti aika palauttavaa. Kerran näinkin ja kerrankin näin. :)

      Poista
  3. Tyhjä pyykkikori = onni.
    [insert Martta]Kysyit siitä keraamisen lieden puhdistamisesta, mulla siellä mun omassa kotona (ei siis tässä mun ja KM:n vuokrakodissa :D )on keraaminen liesi, ja sitä puhdistelin sellaisella autonikkunan jääraapan näköisellä metalliraaputtimella. Ostin sen vissiin Anttilasta jos en väärin muista. Ja sit sen lieden mukana tuli sellaista puhdistusainetta, joka toimi kyllä paremmin kuin esim fairy tai hankausnesteet yms. Niitäkin näytettiin myyvän ihan tossa meidän lähimmässä vihreän kortin mafia-liikkeessä. [/Martta]

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kirsu = Martta. :D
      Mun täytyy nyt vähän tarkemmin syynästä siellä siivoushyllyllä! En oo tosta mitään ihan hirveetä ressiä ottanut, kun niitä ikuisesti kiinni olevia kohtia on vaan pari pientä, mut oishan se kiva saada totaalipuhtaaks. En tosiaan oo kauheesti syynäillyt vaihtoehtoja (no daa, jos en oo mitään noita sun mainitsemia bongannut XD), sen jonkun keraamiselle tarkoitetut putsaussienen ostin ja se on varmaan ihan jees, mutta väärät mömmöt. Liesi täällä jo oli, mutta jos sen mukana on joku pullo tullut niin (täällä aikaisemmin asunut) vuokraisäntä varmaan väärinkäyttänyt senkin. Kun soittelin astianpesukoneen käyttiksen perään, niin moista ei löytynyt, mutta hää tiesi ohjeistaa että siihen masiinaan tarvitaan oma pesuaineensa, jos laittaa Fairya niin vaahto nousee lavuaarista ylös. Hää oli sen testinyt...

      Poista
    2. tsiigaile sieltä osasta hyllyä missä on uuninpuhdistusaineet :D Sit jos poikkeat jossain isommassa kaupassa missä ne myy niitä liesiä (prisma/cittari?) ni niitä rapsuttimia saattais löytyä niiden liesien läheltä, ja ainetta myös (vähän silleen et jos ostat lieden, sotket kuitenkin, ota tästä pesuvehkeet kans)

      Eiks se oo aika klisee laittaa käsinpesu tiskiainetta koneeseen, tulee vaahtobileet? Onko käsinpesu tiskiaine yhdyssana? Sitä ei tää Martta tiedäkään? :/

      Poista
    3. Dr Beckmann merkkinen puhdistusaine (ja niillä on muuten sellanen raaputinkin) pitäis vissiin löytyä isommasta ruokakaupasta.

      (oli pakko kuuklaa, jäi häiritsemään)

      Poista
    4. Kirsu = TehoMartta :D

      Oot ihana, kiitos! Joo, täytyy piipahtaa jossain megamarketissa, ja kotiuttaa rapsutin ja kunnon mömmöt.

      Ymmm, se vuokraisäntä (, jota mulla ei luojan kiitos oo ollut kunniaa tavata livenä) on aika karikatyyri kaiken kaikkiaan... Hakannut mm. olkkarin kattoa vasaralla ja harjanvarrella (yläkerrasta kuulunut mökää ja mä en kuule kuin öbaut kolme kertaa vuodessa tuolien siirtelyä ja pari naurunhörähdystä, kun niillä on porukkaa kylässä) ja nyt tossa katossa on mielenkiintoiset jäljet. Lisäksi hää on mm. teipannut tukkoon kylppärin ilmanvaihtoaukon (ihmettelin, kun siellä jossain vaiheessa alkoi dunkata ja huoltomies löysi pesukoneen takaa sen umpioidun venttiilin) ja semmosta kivaa... Täällä on keittiön lattia ja olkkarin seinät ihan karmeessa kunnossa, mut aika turha yrittää niiden uusimisesta neuvotella, hyvä että osti uuden pakastimen hajonneen tilalle, siitäkin väännettiin kättä tovi. Koitan vaan olla keikuttamatta venettä. :/

      Älä multa kysy, suutarin lapsilla (onks se yhteen??) ei oo kenkiä ja äikänmaikan tyttärellä aika hintsua ton yhdyssanaopin suhteen... Mut oiskohan toi yhteen, näyttää ehkä vähän paremmalta? Käsinpesutiskiaine / käsinpesu tiskiaine - jos selätetään ongelma ja puhutaan käsitiskiaineesta? :D

      Poista
  4. Vastaukset
    1. Käy tsekkaamassa, toi on niin ihku! Ja söpö!!!!! (Ja sehän hyvässä kuvankäsittelyohjelmassa on tärkeintä... ;D)

      Poista
    2. Joo ehdinkin jo päivän postauskuvat tuolla käsitteleen! Niiiin siisti :) Ja söpöyshän siis on tärkein ominaisuus, lähes kaikessa :D

      Poista
    3. Ooo, täytyy tulla väijymään! No nimenomaan on, toimivuus, helppokäyttöisyys ja monipuoliset vaihtoehdot on ihan sivuseikkoja... ;D

      Poista
    4. Vaikka eipä noissa nyt sen kummempia muokkailuja ollu, täytyy illalla tuon kynsiasiakkaan jälkeen istahtaa ihan ajatuksen kanssa kikkaileen apinalla :)

      Poista
    5. Hilitty on ehkä parempi ratkaisu kuin toi mun kokeillaan miten monta eri efektiä yhteen kuvaan voi tunkea -metodi. ;D Toi apinalla kikkailu kuulostaa jotenkin härskiltä (tulee mieleen Kikan apinamiehet ja muut), mut siitä huolimatta samaa kikkailua suunnitelmissa täälläkin! :)

      Poista
    6. :D menköön samaan kategoriaan ku leojen katselu alaSti :D

      Poista
    7. Joo, kikkailen apinalla ja väijyn leoja alaSti - ehkä ihan oon tän saikun tarpeessa... ;D

      Poista

Oi ihanuutta, kommentit on parhautta! ISO kiitos, tykkään! :)