Sivut

lauantai 30. kesäkuuta 2012

Kesäkyssät

Imlacking paiskasi kesäisellä haasteella:

1. Mitä odotat eniten kesältä 2012?
- Eniten odotan lomaa ja lepoa mökillä. Kauheen kiva olis myös, jos vaikka lomalla keksisin mitä haluan tehdä isona ja missä sitä suorittaisi.

2. Joko olet tehnyt kivoja kesäjuttuja ja mitä?
- En oo tainnut vielä ehtiä, ihan käsittämätöntä, että huomenna on jo heinäkuu! En tiedä mihin tää kesäkuu sujahti, mutta on kyllä mennyt niin työpainotteisesti, että mitään kesäistä ei oo tullut suoriteltua. Paitsi, että käytiin yks ilta hengailemassa siskon kanssa kesäisessä Naantalissa, se oli kivaa. :)

3. Juhannussuunnitelmasi?  Mitä teit juhannuksena?
- Huushollasin 24/7 eli toimin mökillä muonavastaavana.

4. Onko sinulla jotain kesäperinteitä ja mitä?
- Ei mitään sen ihmeempiä. Perinteisesti sovin kesäksi sen seitsemänsataa juttua ja onnistun toteuttamaan murto-osan. Nyt en taida sen ihmeemmin ees viritellä mitään, vaan vietän suosiolla mökillä suunnilleen koko loman. 

5. Kesän ns. luottovaatteesi?
- Onko mulla sellasta? Kauheen kiva olis jos moinen löytyis, ettei tarttis joka päivä / monta kertaa päivässä ottaa kriisiä vaatekaapilla.

6. Parasta kesässä?
- Loma.

7. Ärsyttävintä kesässä?
- Se, että ennen lomaa on hirveä stressi ja sitten se (loma) kuitenkin loppuu ihan liian nopsaan. (Terveisin pessimisti ei pety... ;D)

8. Paras kesäruoka?
- Kaikki grillin kautta käynyt on hyvää.

9. Paras kesäjuoma?
- Alkottomista Pepsi Max ja alkollisista sangria.

10. Kuvaile kesääsi 5 sanalla (Voi liittyä oikeastaan mihin vaan esim. lomailuun, työhön, vaatetukseen jne..)
- Mulle kesä = loma eli mun kesä on 16.7.-13.8. kaikki sitä ennen ja sen jälkeen on vaan työntäyteistä peruspeetä. Tässä mun kesä=loma viidesti: laituri, hyvät kirjat, grilli, lepo, Hki (jos toivottavasti saadaan YP:n kanssa aikataulut natsaamaan ja pääsen kylään).

11. Paras kesälomakohde Suomessa? (esim. paikkakunta tai esimerkiksi joku huvipuisto ym..)
- Aika vähän on viime vuosina tullut Suomessa reissattua... Helsinkin on ihana ja Tampere myös, Fiskarsissa kannattaa piipahtaa ja onhan Turun jokirannallakin hetkensä.

12. Paras (kesä)lomakohde ulkomailla?
- Gdanskissa ja Riiassa on tullut käytyä kesäaikaan, molemmat ovat mahtavia paikkoja (toki hirveellä helteellä tukalia kuten kaikki kaupungit). Viimeksi sydämen vei Budapest, sinne lähden milloin vaan uudestaan! ♥

13. Paras kesälukeminen?(esim. kirja, lehdet)
- Seuraavien kirjailijoiden tuotokset toimivat vuoden ympäri: Tess Gerritsen, Meg Gardiner, Åsa Larsson, Karen Slaugther, Ann Cleeves, Jilliane Hoffmann, Val McDermid, Thomas Enger, Peter James, Giorgio Faletti, Simon Beckett, Nigel McCrery ja Johan Theorin. Ainaski.

14. Mitä sulle tulee mieleen sanasta kesä?
- Mökki.

15. Suosittele jotain kivaa tekemistä sun kotipaikkakunnalla tai syntymäpaikkakunnalla, esim. käymisen arvoinen kohde jne..
- Turussa kannattaa suunnistaa Aurasillalta kohti pääkirjastoa ja piipahtaa sillä reissulla Blankossa, Tintåssa, Cafe Artissa ja E. Ekblomissa, kirjaston ohitettuaan voikin suunnata (pöytävarauksen) kera Mamiin ja jos sinne ei mahdu, niin viereiseen Paniniin. Jälkkärikahvit voi juoda Tuomiokirkkosillan ylitettyään Hus Lindmanin ihanaisella terassilla ja sen jälkeen ihastella kirkkopuiston ja vanhan suurtorin maisemia. Sillä suunnalla kun liikkuu, niin kannattaa käväistä Bremerissä yhdellä, tai kahdella. Viereinen Pinella on myös miljööltään mukava, mutten ollut järin vaikuttunut siellä apehdittuani. Drinksut siellä ainakin kannattaa napata, terassi on kovasti kiva.  Tämän lisäksi kannattaa piipahtaa Vaakahuoneella kuuntelemassa (ilmaista!) livejazzia, kannattaa siellä apehtiakin jos sattuu hiukomaan. Keskustan ehdottomasti paras terassi löytyy Koulusta, sen pihalta löytyy niin paistetta kuin varjoa, oman panimon tuotteita ja taatusti täyttävää ja maukasta naposteltavaa. Ruissalo on myös ihana kesäkohde, siellä kannattaa napata munkit mukaan Ruissalon kahvilasta ja suunnata luonnonhelmaan niistä nauttimaan. Seuraava (sunnuntai)aamu käynnistyy leppeästi Fontanan tai Blankon brunssilla. Mjaah, ehkä tää Turku ei ookaan ihan niin peestä... Noiden lisäksi kunnon turisti käy toki Turun linnassa, Aboa Vetus & Ars Novassa, Käsityöläismuseossa ja Forum Marinumissa. Ainaski. Lisää kohdevinkkejä Turku Touringin mun mielestä to-del-la sekavilta sivuilta. Aijuu, täytyyhän tässä yhteydessä mainita, että täältä Turusta lentää edullisesti mm. Gdanskiin, Riikaan ja Budapestiin eli Turun reissun voi päättää jonnekin ihan muualle. :)

Tjoo, tässäpä näitä. En nyt lähde ketään erikseen haastamaan, mutta napatkaa ihmeessä tästä, jos innostuitte! Tohon vimppaan kyssään ois kiva saada vastauksia ympäri ämpäri Suomen! :)


5 kommenttia:

 1. Hellurei piiiitkästä aikaa :)
  Ihania turkukohteita olit tekstiisi bongaillut, ne luettuani tuli tosiaan sellainen oli, että eihän tämä åbolandia nyt niin paska paikka ole. Mulla loma näköjään samaan aikaan sun kanssa...ja yhtälailla siihen asti sellainen kiire ja stressi ettei tosikaan...Siksi oma blogi on niiiin retuperällä ja pysyykin varmaan sinne lomaan asti. Koitetaan sinnitellä vielä nämä viimeiset pari viikkoa ja sitten vaihdetaan vapaalle :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No hellurei, meinasinkin jo huhuilla, että missä meet... :) Joo, kai tässä Turussakin on puolensa, jatka ihmeessä listaa jos tulee muita kivoja juttuja mieleen! Ooo mahtia, loma siis häämöttää jo melkein käpälissä! On se niin peestä, että aina täytyy olla ihan rikki siinä vaiheessa, kun pääsee lomalle - tsemppiä sinne (ja tänne)! Lomalla sit viimeistään (!) päivität blogia, on jo ihan ikkis. :)

   Poista
 2. Toivottavasti aikataulut natsaa YP:n kanssa, tulisit Snadiin oikein ajan kanssa ni voitais pitää virtsiksen blogimiitti :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Koska mähän hengaan himassa 24/7, muutamia hasardipäiviä lukuunottamatta.

   Poista
  2. Ooooo Ämmmmm Geeeee! Oumai, vähäks olis huippua! Nyt täytyy kyllä saada Snadin reissu natsaamaan, YP on parhaillaan reissussa, mut setvitään jahka hää on kotiutunut ja aikatauluistaan selvillä!

   Ja hei, sulla on sentään TuVe, mä hengaan kans pitkälti himassa, mut ihan vaan siks etten jaksa muuta. :/ Siis oikeesti, luin ton äsken itekin ja vähänks säälittävää. Tarttis tehrä jotain...

   Poista

Oi ihanuutta, kommentit on parhautta! ISO kiitos, tykkään! :)