Sivut

torstai 28. kesäkuuta 2012

Sicko

Jeppajei, mulla ei ookaan alkava kasvohalvaus/aivoverenvuoto/viittä vaille kooma/tms. muuta pientä, mulla onkin poskiontelotulehdus ja keuhkot täynnä jotain extraa! Aika huojentava tieto ja menee ohi antibiootilla ja levolla, hiukan jo pelkäsin, että mikähän mua riivaa, kun on niin hiton takkusta. 

Aamulla taas posotin neljännen kerran tällä viikolla totaalisesti pommiin ja kaikki oli taas ihan käsittämättömän vaikeeta. Meni sitten siinä määrin hermo, että otin puhelimen kauniiseen käteen ja rimpautin työterveyteen. No, siellähän oli sitten jo kaikki aamuajat menneet ja ajattelin, että kokeilen onneeni huomisaamuna uudestaan. Sen jälkeen myöhästyin kahdesta bussista ja palloilin ihan orpona lähikaupassa, kun en oikeen saanut kasattua eväitä ja päätin, että ehkä mä sitten kuitenkin otan sen seuraavan vapaan ajan.

Lääkäri oli ihan huipputyyppi ja niin nopsa käänteissään, että olin koko ajan ihan pihalla ja haavi auki, varsinkin kun nyt käyn to-del-la hitaalla. Hää kuulosteli keuhkot ja sit tökkäs tikkua suuhun ja totes jo ennen kuin olin ehtinyt muodostelemaan mitään vokaaleita, että täältä valuu nielusta koko ajan jotain settiä. Sitten sipastiinkin jo posket ultralla ja totes, että toinen poski on ihan täynnä extraa ja toinen turvoksissa. Olin äärimmäisen yllättynyt tosta, kun mulla ei oo ollut mitään nuhaa tms., ainoo oire nenä/korva/kurkku-akselilla on tällä viikolla ollut se hitusen työläs hengitys, mut kuvittelin sen tosiaan johtuneen ukkosesta. Mulla on myös ollut erinäisiä poskiontelon tulehduksia, joten olin tosi ihmeissäni, kun ei tullut pieneen mieleenkään, että moinen olis nyt vallalla. 

Siihen kasvohalvaus/en pysty muodostamaan puhetta normaalisti -fiilikseen lääkäri totes, että saattaa olla tota väsymystä tai migreeniä, jonka ukkonen laukaisee. Migreeniä kun on niin monenlaista, ja yks versio voi kuulemma aiheuttaa tollasta halvaustunnetta ja jopa hetkellisen (ohimenevän) toispuoleisen halvauksen! Siis niin, että oikeen roikkuu toinen puoli naamasta ja kaikkee. OMG, onneks ei moista käynyt, ihan vaan vähänkö oisin ollut paniikissa. :/ Kehotti varaamaan ajan neurologille, kun migreenilääkitys olis tohon perus-buranaa tehokkaampi. Oli ihan mahtavaa, kun hää noteeras sen ukkosherkkyyden, tuntuu että kaikki on vaan aina ihan että okei, jos siitä mainitsen. Hää sitä naurahtikin, että puhu vaikka jatkossa migreenistä, kun se on tunnetumpi ja tunnustetumpi. :)

No, nyt oon siis saikulla ja maanantaina kontrolli, että katotaan mikäs on fiilis ja joko pää toimii. Antibioottia kymmenen päivän kuuri, jotain allergialääkettä + ohje nukkua ihan hitosti ja käytellä nenäkannua. Sanoi siitä väsymyksestä, että moni näillä oireilla nukkuu vuorokauden ympäri eli ei ihme, että pikkasen väsytti. :D Piti tossa päivällä ottaa parin tunnin tirsat, mutta posotin sitten kuus tuntia putkeen, tais tulla ihan tarpeeseen. Se mun useamman päivän jatkunut närästyskin voi kuulemma olla vaan sitä, että kroppa on niin puhki, että kehittää kaikkia muitakin oireita.

Mut tosiaan erittäin huojentavaa, että löytyi syy ja noinkin helposti hoidettava juttu. Eniten pelkäsin ettei löydy mitään ja mun olo voi vaan olla normaalisti näin epänormaali. Oli ihan mahtava kyllä se lääkäri ja nyt odotan, että pääsen maanantaina vaikuttamaan toivottavasti hiukan täyspäisemmältä, tänään kun tosiaan olin ihan pihalla ja tarkistin kaikki asiat kahteen neljään kertaan. XD

Mut nyt jatkan tätä koomailua, virkeempää viikon jatkoa muille!


PS Kiitos vielä Fcookielle, kun kannustit mua lääkäriin! ♥

6 kommenttia:

 1. Mut hei vähän mahtavaa et homma selvisi ja oli kuitenkin noin helposti hoidettavissa! Olit kyllä reipas kun menit lekuriin! Nyt toivotaan et lääkkeet tehoo, ja nuku nyt kaikki univelat pois. Paranemista <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, toi diagnoosi oli kyllä helpotus. :) Nyt oon toteuttanut lääkärin määräystä todella kirjaimellisesti ja nukkunut pitkälti koko ajan. :D

   Poista
 2. Hyvä että menit lääkäriin! Lepäile nyt rauhassa ja ota lisää saikkua ensi viikoksi niin ei tarvitse sitten lomalla sairastaa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, se ei ollut huono veto ollenkaan... Oon posottanut melkoisen autuaasti kellon ympäri ja pian täytyy varmaan taas ottaa pienet tirsat... :)

   Toi saikku vaan on niin kakspiippunen juttu, kun kauhee ressi tekemättömistä töistä + harmittaa kun kollegat joutuu tuuraamaan. Oon jonkin verran tehnyt hommia kotoa käsin ja vielä täytyy pari juttua puskea viikonlopun aikana. Toisaalta saikku siis ois jees, mutta ehkä pääsen helpommalla jos vaan palaan töihin... ;(

   Poista
 3. Toi ontelotulehdus kuulostaa paaljon paremmalta kuin naamahalvaus (meinasin muute ekaks kirjoittaa että poskari..)
  Ja nyt hoidat ittes saikulla kuntoon, ettei loma mee vaan paranemiseen.

  Niin joo, kyselit meidän perheen likkojen ihosta kun viimeks kommailin: mulla on kesä aiheutanut -taas- ihmeparantumisen, ja TuVekin on parampaan päin menossa kun ollaan saatu hiottua ruokavaliota kuntoon. Välillä lehahtelee edelleen, mutta se on taas ihan normi atoopikko meininkiä. Syksyllä ollaan menossa suolahuonehoitoon kun perhetuttu on avaa putiikin jossa sitä tarjotaan. Ajattelin et vaikka se ei paantais, ni tuskin se ainakaan pahentaa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, poskari. :D Joo, noista vaihtoehdoista se onteloissue on kyllä pienin paha. Oon noudattanut lääkärin määräystä to-del-la kirjaimellisesti ja viettänyt viimeiset kaks päivää pitkälti untenmailla.

   Oi mahtia, ihmeparantuminen kuulostaa hyvältä, toivottavasti jatkuis mahd. pitkälle syksyyn!!! Ja ihanaa, että TuVekin on paremmassa kuosissa, toivottavasti saatte nyt sen ruokavalion kuntoon, niin ei tarvi ressata. Siitä suolahuonehoidosta ei taatusti oo ainakaan mitään haittaa. Jos nyt ei varsinaisesti parantaiskaan, niin ainakin iho kosteutuu ja aineenvaihdunta parenee ja sehän ei oo kovin huono juttu. :) Oispa mullakin tollanen tuttu. :) Virtuaalihali Virtsikseltä TuVelle! <3

   Poista

Oi ihanuutta, kommentit on parhautta! ISO kiitos, tykkään! :)