Sivut

tiistai 2. elokuuta 2011

Silppurin syömää

Hiih, tänään mökille! Viimeistä lomaviikkoa viedään ja kuristava tunne kurkussa kasvaa samaa tahtia päivien vähetessä. :/ No, yritän elää tätä päivää ja unohtaa, että ens viikko lähestyy kovaa vauhtia. On kyllä ihan uskomatonta miten nopsaan nää lomapäivät voi juosta, ei se työviikko kulu ikinä näin joutuisasti. Ihan kauheesti piti taas tehdä sitä sun tätä lomalla ja nähdä kaikkia ihmisiä, mutta taas on suoritettu murto-osa suunnitellusta - miten tää toistuu lomasta toiseen??! Hyvä loma kuitenkin plakkarissa, ei voi valittaa. Nyt en onneks tehnyt samaa kämmiä kuin aikaisemmilla lomilla eli otin melko rauhallisesti enkä buukannut kolmea tapaamista / päivä. Nytkin painun mökille, koska en halua startata ens viikkoa ihan koomassa (tosin ehkä saattaa olla lauantaina yks melkoisen viihdepitoinen reissu edessä, mutta sovitaan jookoskookos, että ehdin toipua siitä sunnuntain aikana...).

Aamunaloituksista parhain: turkkilaista ja äipän keräämiä mustikoita, pikkumansikoita ja vattuja. <3
Eilen olin isukin apuna töissä ja löysin kutsumusammattini: silppurin syöttäjä. Vähänkö lepposta hommaa ja tuloksen näkee heti. Ainut haaste on olla tukkimatta masiinaa (ja tyhjentää säiliö suunnilleen roskapussiin eikä totaalisesti ohi, kröhöm). Ton lisäksi voisin olla myös viininmaistaja, ruokakriitikko tai patjantestaaja. Oli melkoisen pitkällinen toi arkistojen raivaus -projekti (7 tuntia eli siinä vaiheessa, kun isukki kysyi "Onks sulla illalla jotain erikoista, ehdiks vähän jeesii?", en vielä epäillyt mitään, mutta hälytyskellojen olis pitänyt soida, kun hää ehdotti, että otetaan vähän evästä mukaan... ;D) ja autoiltiin kotiin vasta puolenyön paikkeilla. Taivaalla oli tosi makee pilvimuodostelma, joka näytti ihan siltä kuin salama halkoisi taivasta. Yritin sitä kännyllä ikuistella, mutta ei se tosta nyt i-han niin hienona välity...No joo, onneks mulla ei oo toiveammattina valokuvaaja, pitäydyn siinä silppurissa...

Muuten ei mitään kummallista (salamoivan) taivaan alla. Jotenkin toi turhan lähellä häämöttävä loman loppu  hiukan hyydyttää, kun toisaalta on sellanen olo, että nyt pitäis tehdä ihan kauheeeeesti kaikkea, kun vielä on aikaa ja toisaalta pitäis ottaa rennosti, kun vielä pystyy. Valitsen jälkimmäisen ja siirryn mökille elpymään elbaamaan. Luvassa siis taas kuvia erinäisistä grilliherkuista ja raporttia siitä missä (laiturilla, sängyssä, sohvalla, nurtsilla) milloinkin pötkötän. Laiskanlötkeää päivän jatkoa itsekullekin, olkoon päivä rento vaikka sitä töissä viettäisikin (paitsi että jos oot töissä, niin et tätä lue, paitsi jos oot jossain kadehdittavassa työssä, jossa ehtii jotain muutakin tekemään... .. .). No, työtsemppiä ja ihanaa vapaata kelle moista on suotu!

PS Joutais tääkin postaus silppuriin, ei näköjään oikeen ajatus tänään kulje...

5 kommenttia:

 1. Tai sit se töissä oleva on lusmu ja varas (eli varastaa työaikaa työnantajalta hengailemalla blokissa). Itsehän olin tänään aamulla fysioterapiassa ja nyt illalla vielä 1,5 tuntii salilla ;) Nyt sain alkaa tehdä ulkokiertäjiä ja kyllä olkapää saikin hellää, mutta armotonta jumppaaa! Nyt mä lähen viel moottoripyöräilee ja sit putsaan 4 litraa mustikoita, että pääsen huomen uudelleen mustikkaan. Mitäs muuta mä oon tehny sellaista, jolla loisin illuusion ahkerasta tyhjäntoimittajasta...? No, en muuta :) nii ja tunnin päikkärit!

  Toi sun ammattihaave sopii sulle ku nyrkki silmään! Mä näen jo mielessäni, miten aikojen saatossa ylenet ja pääset siirtymään papereiden silppuamisesta kartonkien silppuamiseen ja lopulta pääset tuhoamaan laminaatteja ja dvd-levyjä. Mieletön ura mun raxulla! <3

  VastaaPoista
 2. Rauha... Alkaa hengästyttää, kun lukee tosta sun päivästä! Mun päivään kuului vaan lukemista laiturilla, sohvalla, sängyssä ja vähän ruokapöydän ääressä (oon nyt sivulla 388 eli luettu on :D). Mut niiiin hianoooo jos tassu on jo parempi!!! :) :)

  Ooooo, en ees tajunnut noita ylenemismahdollisuuksia, tossahan on potentiaalia vaikka mihin! Ylitöinä voin sit nyppii niittejä ja poistaa klemmareita, et on taas seuraavana päivänä silputtavaa. Vähän toi ehkä on tommonen 'Tulos tai ulos' -henkinen juttu, mut on kato sit jotain kirittävää koko ajan, tänään 27 säkkiä täynnä silppua, huomenna 30...

  VastaaPoista
 3. Jäi mustikat puhdistamatta, mä oon niin kiireinen! Mitä kirjaa sää luet??

  Toi ylityöjuttu on loistava idea! Vaik sähän voit ottaa siihen hommaan jonkun sivarin, niille ei tarvii maksaa palkkaa, ku valtio sponssaa niitä 4 eurolla päivässä!

  Ja eiks ne keräyspaperityypit maksa jätesäkillisestä silppua joku 15 senttiä? Jos varastat säkit jostain, ni pääset voitolle!

  VastaaPoista
 4. Kiireinen tyhjäntoimittaja. :) Työn alla täydellistä lomahömppää eli niinkin laatuteos kuin Jacqueline Briskinin Hohtavaa hopeaa. Ihan jees laiturilukeminen, semmonen sukusaaga.

  Nii mut kato emmäää mun ylityökorvauksia millekään sivarille anna. Munhan täytyy tehdä hommia ihan simosti jos meinaan vetää joka viidennen säkin välistä. ;D

  VastaaPoista
 5. Valtio tarjoo niille elannon, ei sun tarvii ;)

  VastaaPoista

Oi ihanuutta, kommentit on parhautta! ISO kiitos, tykkään! :)