Sivut

lauantai 26. marraskuuta 2011

Voi itku

Jestas sentään, että tulikin tehtyä hyvää ruokaa ja ihan vahingossa. Nyt on siis haikein mielin päätetty grillikausi ja saatettu grilli viime viikonloppuna talvilevolle vajaan. Koska edelleen yritän päästä mökkikokkailuista mahd. helpolla oli listalla tänään simppeliä pastaa. Osui jotenki kovasti hyvä kombo lautaselle, joten naputtelenpa siitä tännekin. Tää nyt oli tortellinien kera, mutta hiilareita karsastava voi jättää ne pois ja nauttia vaikka kasvisspagun (esim. Maketsun pastaohje vaikuttaa testaamisen arvoiselta) kera.

Nyyh.
Pasta siis oli vallan simppeli eli ensin paistelin pannulla broiskun filesuikaleita ja kippasin mukaan puoli rasiaa pekonikuutiota ja sipulia (kaupasta tarttui mukaan ihka uusi tuttavuus eli banaanisalottisipuli, ei kyllä eronnut mun mielestä normista kuin muodon osalta, itketti ainakin siinä määrin kuin normikin). Itketin itseni lisäksi myös kesäkurpat ja lisäsin ne "tikkuina" mukaan, kun muu setti alkoi olla kypsää. Jälleen turvauduin uusavuttomien maustamisratkaisuihin ja kippasin perään purkillisen aurinkokuivattu tomaatti/feta -mössöä (Skånemeijerier) ja rouhin myllystä reilusti mustapippuria ja valkosipulia, hiukan saattoi myös lorahtaa kermaa, jotta pysyi notkeampana. Annoin muhia ja keittelin sillä välin ricotta/basilika -tortellinit ja paahdoin uunissa leipää. Sit vaan tortellinit ja kastike sekaisin, lautaselle, parmesania päälle ja ääntä kohti. Toimi erityisen hyvin meloni/kurkku/feta -salaatin kaverina.


Nyt oonkin sen verran täynnä tota settiä, että taidan kallistua tähän viltin alle ja ottaa kirjan kauniiseen käteen. Huh.

2 kommenttia:

  1. Jami! Paitsi että tortelliinien tilalle vaikka jotain muuta :)

    VastaaPoista
  2. Juu, täytyy joku kerta kokeilla sitä kasvis-versiota. :)

    VastaaPoista

Oi ihanuutta, kommentit on parhautta! ISO kiitos, tykkään! :)