Sivut

tiistai 12. helmikuuta 2013

Jotain hyvää

Allekirjoittaneen keittiössä parhaat jutut on yhtä simppeleitä kuin kokki...

Mössäkkäiset paprikat

400 g jauhelihaa
sulatejuustoa (parisen ruokalusikallista)
1 tlk chilimaustettua tomaattimurskaa
sipulia
valkosipulia (ainakin kolme kynttä)
kuivattua sipulia
mustapippuria
viherpippuria
ykkösmaustetta
muita mausteita maun mukaan
paprikoita
juustoraastetta

1. Ruskista jauheliha. Lisää pannulle kaikki muut ainekset paprikoita ja juustoraastetta lukuunottamatta. Anna muhia kunnes sulatejuusto on täysin sulanut ja mössö aika kiinteää.

2. Tee tähän asti jauhelihamössöä ja mieti mitä sen kanssa söisi, muista sitten että jääkaapissa on paprikoita ja pikapuoliin hyvästä kyseenalaiseksi muuttuva juustoraaste. Halkaise paprikat ja laita pellille leivinpaperin päälle. Täytä paprikat mössöllä ja ripottele päälle reilusti juustoraastetta.

3. Anna oleilla 200C-uunissa kunnes juusto on ottanut väriä. Nauti salaatin kera.

4. Jäljelle jääneen mössön voi käyttää vaikka kesäkurppapaistoksen täytteenä. Itketettyä kurppaa levyinä uunivuoan pohjalle, päälle ripaus tacomaustetta ja mössön jämä + reilu kerros juustoraastetta. 200C kunnes juusto saanut väriä.



Ja koska tilaa jäi vielä jälkkärille, niin kasaa esim. lasiin tms. jälkkärikulhoon

viikunahilloa
turkkilaista jogurttia
karamellisiirappia
pähkinärouhetta

Kaikki sekaisin ja kohti kupua. Viikunahillo antaa kivan hienostuneen säväyksen ja siirappi tuo sopivasti makeutta. 



Suunnittele homma simppeliä kokkia paremmin eli kutsu joku ruokapalkalla tiskaamaan...

 

2 kommenttia:

  1. Ai miten ihana postaus!! Lisää aksun kokkausvinkkejä!!!!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toiveesi on lakini... :) Möherö passaa myös sun uuteen valioon. :)

      Poista

Oi ihanuutta, kommentit on parhautta! ISO kiitos, tykkään! :)