Sivut

sunnuntai 2. joulukuuta 2012

Plussaa ja miinusta

Tykkään...

...  kynttilänvalosta ja kuumasta glögistä. Ja tästä viltistä.

... puoliarkillisesta talouspaperista. Suhtauduin siihen alkuun todella epäluuloisesti, mutta nyt en voi ymmärtää miksi kukaan käyttää ehdoin tahdoin tuplamäärän paperia, kun 99,9 prosenttiin paperitarpeista riittää se puolikas arkkia.

... siitä, että aamulla ei soi kello. Parhautta. 

... mun uudesta neuletakista. Se on sellanen halittavan ihana, jonka sisään voi upota. Lähdin ostamaan pipoa, palasin neuletakin kanssa. Ja laukun. Ja huivin. Eiks ne nyt oo aika sama asia?
 
...  kookosöljystä. Ei tunnu pakkasetkaan iholla kuivuutena, kun sutii tota pintaan säännöllisesti.

... tosta lumesta. Oli ihan huippukaunista, kun käpyttelin kamujen luota kotiin. Ja hiljaista. Ja vähemmän pimeetä. 

... hymyilevistä ihmisistä. Ovat tosin valitettavan harvassa.

... 2,5-vee lempparipoitsusta. Parhautta, kun hää varta vasten roudaa tuolin viereen, katsoo kauniisti silmiin ja hymyilee ujosti. Lööv.

... siitä, että Cittarista saa piilarinestettä. On ehkä saanut jo kauankin, itse bongasin moisen putelin vasta tovi sitten. (Toki vasta sen jälkeen, kun olin kituutellut yhden viikonlopun mökillä minimaalisella nestetipalla, kun en ehtinyt ajoissa optikolle.)

... puhtaista lakanoista. Puuvillasatiiniset on ihanimmat. 

... ystävän yllätyksenä ja pyytämättä leipomasta limpusta. Muuten vaan -lahjat on parhaita. 

... kukista. Että voi yksi kimppu saada ihmisen hyvälle tuulelle. Vielä kun löytäisin jostain sellaisen leikkokukkaveitsen, niin sais nyrhittyä ne imupinnat hiukan ammattimaisemmin.

... possuista. Syökää kanaa!

... Sokos Wiklundin alakerran kahvilan* take away -mukeista. Ei polttanut yhtään sormia ja kannen suutuntuma oli hyvä.

... Fröbelin palikoista. Palikoiden tuotantoon tänään varsin intensiivisesti tutustuneena täytyy nostaa hattua siitä, miten antaumuksella hommaansa tekevät. Lempparipoitsu on ihan fani.En tykkää...

... löysistä sukista. Ei oo mitään raastavampaa kuin, että sukka lähtee kiertymään kengässä niin, että pian kantapää on jalkapöydän päällä tai koko kantapää paljaana sukan valuttua kohti varpaita. Argh.

... yli-itsevarmoista ihmisistä. Ei tarvi olla koko ajan äänessä ja aina ei voi olla oikeessa.

... mainosjakeluista. Selaan ehkä promillen luukusta tipahtavasta mainospeestä, mutten kuitenkaan pysty laittamaan sitä ei mainoksia -tarraa oveen, jos siellä kuitenkin joskus ees kerran olisi jotain mielenkiintoista.

... aurajuustosta. Enkä vuohenjuustosta. Sitä raclette-juustoa en pysty ees maistamaan, haisee mädäntyneiltä jaloilta.

... saamattomuudesta(ni). 

... huonosta käsihygieniasta. Nestemäisen käsisaippuan pitäis olla lakisääteinen juttu, ei oo kauheesti ällöttävämpää kuin henkilö, joka ei pese käsiään kunnolla. Kyllä vaan jaksaa loputtomiin hämmentää ne leidit**, jotka vessakäynnin jälkeen vaan käyttää kädet vesihanan alla sekunnin verran, mikä pointti siinä on?

... hämyreistä.

... siitä, että unohdan aina puhtaat pyykit koneeseen ja bongaan ne siinä vaiheessa, kun yritän silmät ristissä navigoida sohvalta sänkyyn. Gnrh. Eiks vois olla jotain ripustusautomaattia?

... pölyjen pyyhkimisestä. Kaikki pluttaus (tiskaus, vessan ja lattian pesu) menee, mutta pölyjen pyyhintä on kyllä niin arsesta. Imurointi myös.

... siitä, että mun vuorokausirytmi on just näin olematon.*Näitä saattaa olla käytössä muuallakin, en vaan oo vielä bongannut.
**Ehkä miehetkin tekee näin, havainnointia tullut suoritettua pitkälti vain naisten veskissä.

7 kommenttia:

 1. Mun on kans pitkään pitänyt tehdä tykkää/ei tykkää -juttu, mutta en ole saanut aikaiseksi. Monesti aloittaa tekemisen, mutta sitten se vaan jää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Inspiraatio tohon tuli yksistä löysistä sukista, vedin kengän pois jalasta ja jäi koko sukka kenkään. Siitä se ajatus sitten lähti... ;D

   Poista
 2. Hyvä kun mainitsit kookosöljyn, ihan jo unohdin että mulla on sellaista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kyllä ihan ykköstä, käytän tosi vähän mitään muita rasvoja. :)

   Poista
 3. Mulla on postilaatikko aina täynnä mainoksia! Kerran oli jo ei mainoksia- tarra, mut sit ku äiti sano, et kahvi on tarjouksessa 2 pkt/ vitosella ja et ota ihmeessä ne mainokset, ni otin sen tarran pois. Ja NYT lähen viemään sen tarran sinne uudelleen, joulumainosroskaa tulee ihan tuhottomat määrät! Kävelen postilaatikolta suoraan roskakatokseen ja nakkaan mainokset sinne. Ajattele, jos joskus menis vaik 100 euron tsekki sinne muun paperiroskan mukana! Vähä se olis KaMaLaa!! Toivottavasti ei oo muuten menny mitään tärkeä... :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Gaah! Miten mä oon TAAS missannut sun kommentin????? Anteeks! Sitä mäkin toivon, etten kauheesti lajittelis paperikeräykseen mitään henkilökohtaisempaa postia... Aika surutta yleensä kauhasen sen sylillisen tosta eteisen lattialta messiin, ehkä siinä samassa syssyssä on menneet ne ilmoitukset lottovoitosta, uudesta työpaikasta ja sen tuntemattoman ihailijan kosinta. Niisk.

   Poista
  2. PS Veitkö muka sen tarran sinne? :D

   Poista

Oi ihanuutta, kommentit on parhautta! ISO kiitos, tykkään! :)