Sivut

maanantai 7. toukokuuta 2012

Hämmentävät pestonakit

Hyvinkin pikainen moi, kun ajattelin vielä yrittää pientä pyörälenkkiä jos noi nakit vaan suvaitsis hiukan laskea, etteivät pyöri kurkunpäässä ylämäessä. Kävin kyllä kaupassa tänään, mut jotenkaan ei (taaskaan) ollut ajatus ihan mukana ja siinä vaiheessa, kun piti kokkailla totesin, ettei sieltä mitään järin normia komboa taida syntyä. Olin joskus ammoin ostanut jonkun megapaketin nakkeja ja niissä alkoi päivämäärä lähestyä. No, nakkasin ne uuniin ja totesin sen jälkeen, että multa on sekä aioli että ketsuppi loppu eli ou mai gaad, eihän ne nakit ilman niitä toimi. Siinä jääkaappia syynätessä osui simmuun peston jämät ja päätin ne hyödynnellä noihin nakkeihin. Lopputulos oli hämmentävän hyvä, varsinkin kun kyseessä oli sitruunainen pesto, jota vielä ryyditin parmesaanilla. Jos siis haluat hämmentävän, mutta hyvä elämyksen, niin toimi seuraavasti:

- Lado nakit vuokaan (-> jälkiviisaasti voin kertoa, että kannattaa käyttää vuokaa tms. laidallista astiaa ja latoa aika tiiviisti, jos laittaa väljästi pellille, niin suurin osa pestosta ja juustosta on nakkien väleissä, ei nakeilla).

- Paista nakkeja kunnes ovat viittä vaille valmiita.

- Ota vuoka uunista ja sivele nakeille (Pirkan) sitruunapestoa ja ripottele päälle parmesaania ja/tai juustoraastetta (itse raastoin Oltermannin jämästä hiukan ja sitten meni hermo raastamiseen, niin jatkoin parmesaanijauheella).

- Laita nakit takaisin uuniin ja paista vielä hetken aikaa, jotta juusto sulaa ja saa hieman väriä.

- Nauti salaatin kera, esim. avokado/kaalisalaatti mustapippurilla ja sitruunaisella avokadoöljyllä toimi hyvin.

Maistuu paremmalta kuin näyttää...

6 kommenttia:

  1. Hihi, jotenkin noi nakit sai mut nauramaan vaikkei ne varsinaisesti nauravia olekaan..:D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mua lähinnä itketti, kun otin ne uunista ja näyttivät lievästi sanottuna epäilyttäviltä ja oli kauhee nälkä. Mut kyllä se siitä iloks muuttu, kun oli tosiaan hämmentävän hyvä kombo. :)

      Poista
  2. Täytyykin ostaa ensi kerralla KKK:ssa käydessä sitruunapestoa, miten oonkin sen missannut?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tosi hyvää toi sitruunaversio! Aika mieto, mut kivasti sieltä se sitruuna silti maistuu.

      Poista
  3. Katos vaan, pitääki ostaa nakkeja jääkaappiin vanhenemaan, samoin pestoa ja jättää juuston jämät oleentumaan pussiinsa. Ja sit kokkaan tota <3

    VastaaPoista

Oi ihanuutta, kommentit on parhautta! ISO kiitos, tykkään! :)