Sivut

perjantai 2. toukokuuta 2014

Aurinkoisen päivän haaste

Haasteen säännöt:


1. Linkitä henkilö, joka haastoi sinut.

2. Kirjoita säännöt blogiisi ja vastaa alla oleviin kysymyksiin.
3. Haasta kuusi henkilöä postauksesi lopussa ja linkitä heidät.
4. Kerro kaikille haastamillesi henkilöille haasteesta ja jätä heille viesti heidän blogiinsa.
5. Ilmoita haastajallesi, kun olet vastannut haasteeseen.


Haastetta pukkasi Nollikselta, kiitos vaan ja pahoittelut vastausviiveestä. Oli oikeesti kivaa saada pitkästä aikaa haaste, mut pukkas tota vapaata tajunnanvirtaa ja huipputärkeetä mun puuteri on lopussa -asiaa niin paljon omasta takaa, että pääsin tähän käsiksi vasta nyt.

1. Mitä aiot tehdä isona? (Tämä ei sitten ole ikäkysymys!)
- Jaa-a, hyvä kysymys... Toivottavasti ainakin enenevässä määrin juttuja, joista saa virtaa ja joista tulee hyvä mieli, osuu ne jutut sitten mille elämänalueelle tahansa.

2. Jatka lausetta: Jos olisin rohkeampi, niin . . .
- ... poistuisin mukavuusalueeltani useammin. Tai ees joskus.

3. Mitkä asiat saavat sinut kyyneliin?
- Nykyään mitkä vaan, musta on tullut kauhea niiskuttaja. Leffoissa ei tarvitse kauheasti kannustaa vanhuksilla, lapsilla, eläimillä tai traagisilla rakkaustarinoilla, kun mun hanat jo aukeaa ja hyvin luontevasti onnistun itsekin itkettämään itseäni ihan oman mielikuvituksen voimin. Ei tarvitse kuin vähän ajatella jotain vähemmän positiivisia tulevaisuuden kuvia rakkaimmista, niin muutun Niagaraksi nanosekunnissa. Ja se ei katso aikaa ja paikkaa, onnistuu esim. aamun ruuhkabussissa tai lenkillä ihan ongelmitta. Tai nyt. Niisk.

4. Jos sinulla olisi mahdollisuus, niin mitä harrastusta haluaisit kokeilla?
- Hmmm, varmaan jotain, joka edellyttäisi sitä mukavuusalueelta poistumista. Ja sehän kattaakin sitten pitkälti kaikki mahdolliset lajit ja ajanviettotavat.

5. Ottaisitko jonkin kauneusleikkauksen vanhempana? Onko mielipiteesi tästä muuttunut iän myötä?
- Tätä tahtia, kun nää silmäluomet valuu kohti leukaa, niin joku operaatio on simmujen tiimoilta epäilemättä edessä, ei pelkästään turhamaisuudesta vaan ihan näönkin kannalta. Mulla ei kyllä oo muistaakseni ollut järin jyrkkää kantaa (tai minkäänlaista kantaa) noihin leikkauksiin aiemminkaan, kukin tehköön kropallaan mitä tykkää. Luomussa vara parempi ja itse en lähtisi sorkkimaan kuin tarpeen vaatiessa, kuten esim. tossa silmäjutussa.

6. Mikä laulu on viime aikoina soinut päässäsi? Entä onko jokin biisi ollut joskus oikein riesana ja korvamatona?
- Yleensä siellä korvien välissä kajahtelee viimeisin pakkomielle, jota tuuttaan hetken ahkerasti ripiitillä, kunnes kyllästyn ja siirryn hinkkaamaan pilalle seuraavan biisin. Toi on sen verran tiivistahtinen sykli, että ykskään soitanta ei nyt nouse yli muiden. 

Korvamadoista hämmentäviä klassikoita on otteet Tiernapojista tai Vanhoja poikia viiksekkäitä -kertsi. Näitä kun ei ihan alvariinsa kuule, niin yllättävän tiuhaan kuitenkin soivat päässä. Tiedä sitten onko merkki korvamadosta vai rakoilevasta mielenterveydestä.

7. Mitä tietotekniikkaa ostaisit heti, jos olisi mahdollisuus/varaa?
- Oon vähän huono näissä, en oo mikään suuri hifistelijä. Varmaan uuden läppärin, tää lainamasiina on aivan ihana, mut tarkoitus olis vielä joskus se palauttaakin. Ja puhelin temppuilee toisinaan, täydellisen toimivan jos sais tilalle, niin ois kiva.

8. Opiskeluhaaveita, mitä?
- Ei oo ja jos oiskin niin haaveeks jäis. Oon niin onnettoman huono tarttumaan mihinkään kirjoihin, että kaikki jatko-opinnot jäis kyllä ajatuksen tasolle aika nopeesti. Ei toki voi ikinä sanoa ei ikinä, jos oikeesti tulis joku palo ja innostus, niin mikä jottei, mut moisia ei oo toistaiseks näkynyt. Täytyy vissiin ekaks keksiä mikä haluaa olla isona.

9. Mikä on kaikkein tärkein arvosi ja miksi?
- Voi olla, että miellän arvon tässä yhteydessä vähän väljästi tai täysin väärin, mutta sanotaan, että mun tärkein arvo ja mulle arvokasta on olla tyytyväinen omiin tekemisiinsä ja sanomisiinsa ja se, että pystyy seisomaan niiden takana. On sitten kyse tehdystä työstä tai hengailusta ystävän kanssa, niin mulle on tärkeää, että teen sen "täysillä". 

Yritän toimia ihmisten ja asioiden parissa niin kuin haluaisin itse muiden toimivan. Suurimmaksi osaksi se onnistuu ihan hyvin, toki aina löytyy jotain kehitettävää. Ehkä eniten oman perheen kanssa toimiessa, heille tulee äristyä ihan turhasta ja väläyteltyä niitä vähemmän hyviä puoliaan, joilta koittaa muita säästellä.

Kiteytetään vaikka, että tärkein arvoni (ja tavoitteeni) on pystyä katsomaan menneisyyteen ihan kauheasti punastelematta.

10. Riitätkö itsellesi?
- En ja tuskin tulen koskaan riittämäänkään. Riittämättömyys on joku sisäänrakennettu juttu, aina pitää olla johonkin asiaan tyytymätön. Ja sitten kun on täydellisen saamaton tekemään mitään asialle, niin sehän ei sitten hevillä muutu.

11. Minkälainen käsillä tekeminen on sinulle mieluisinta?
- Ömm? Ehkä en oo suuri käsillä tekijä? Ainakin se on sitten kovin kausittaista, mutta joulukorttien askartelu on ainakin inspiraation iskiessä kivaa, kaikki maalailu yms. itsensä ilmaisu valittavasti jäänyt tyystin. Ja hiukset parturoin itse, mutta se on mieluista vain ekan vartin ajan, sitten alkaa kädet puutua.


En taida tähän hätään haastaa ketään, mutta haasteen saa toki tästä ihan vapautuneesti napata! Mä jatkan haasteen nimen mukaisesti (olikohan toi "virallinen" nimi vai pöllinkö sen vaan Nollikselta..?) aurinkoisen talvilomapäivän viettoa ja suuntaan suihkun kautta mökille. Ihanaa ja aurinkoista alkavaa viikonloppua!

   

2 kommenttia:

  1. Mielenkiintoisia vastauksia. Kiitos ja hauskaa viikonloppua ! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No jopas. :) Kerrassaan leppoisaa ja toivottavasti myös aurinkoista (täällä koettu tänään jo räntä ja rakeet) viikonloppua!

      Poista

Oi ihanuutta, kommentit on parhautta! ISO kiitos, tykkään! :)