Sivut

sunnuntai 4. marraskuuta 2012

Ihania miehiä ja halvaustilaa

Uh. Mulla oli maaaailman kypsintä eilen. Oli jo töissä sellanen fiilis, etten millään haluaisi vaan mennä kotiin, mutten jotenkaan saanut toimeksi soittaa kellekään ja päädyin sitten kotiin. Virhe. En saanut mitään järkevää aikaiseksi koko hitsin iltana, möllötin vaan koneella ja surffailin Oikotiellä etsimässä kotia. Kauheesti muuten arvostan jos kämpästä on kaikkiaan neljä kuvaa, niin on toki hyvä jos yks niistä on lähäri hellasta ja kaapin vetimistä. Oli tosin melko karu kämppä muutenkin, ehkä oli ihan peliliike siltä välittäjältä keskittyä niihin hellan nappuloihin... Ei mulle taaskaan ollut kotia tarjolla, joko mätti sijainti, kunto tai hinta tai sitten niissä kaikissa oli toivomisen varaa. Huoh.

Mulla on taas jokasyksyinen kaikkimullehetinytäkkiijotainuutta-oireyhtymä ja niiiiiin tahtoisin jotain vaihtelua. Oon ihan tyytyväinen niin kauan kun on jotain menoa ja tekemistä, mutta kotona kaatuu seinät päälle ja halvaannun vaan sohvalle. Tai sitten unissani sänkyyn, tuli taas jotain äärimäisen tärkeetä googlaillessani vastaan unihalvaus, josta kärsin valitettavan usein. Oon tosta joskus ammoin puhunut yhden ystävän kanssa, ja sain silloin häneltä selityksen oudoille kokemuksille, mutta nyt luin ekaa kertaa asiasta. Noi halvaukset on järkyttäviä ja niitä tulee ihan turhan usein. Siinä on aina se sama kuvio eli kämpässä on joku tunkeilija enkä pysty liikkumaan ja huutamaan apua. Melko ahdistavaa. Muistan vieläkin erittäin elävästi yhden kokemuksen lomareissulta yli kymmenen vuoden takaa. Otettiin kamun kanssa pienet päivätirsat ja "heräsin" siihen, että mun sängyn vieressä oli vieras tumma mies kyykyssä mun pään vieressä enkä pystynyt liikkumaan enkä päästämään ääntäkään. Kamu tuhisi viereisessä sängyssä ja mä huusin paniikissa pääni sisällä. Ihan hirveetä. Sinällään huojentavaa lukea asiasta, tekee jutusta tälleen valveilla vähemmän pelottavan, valitettavasti tää tieto tuskin seuraa sinne uneen asti. Kellään muulla vastaavia kokemuksia?


Muuten ollutkin turhan eloisaa unissa, mistä hitosta ne kaikki ammoiset ihmiset kumpuaakaan? Sellaisia tyyppejä joita en oo nähnyt vuosiin, enkä kyllä mielestäni oo heitä miettinytkään. Aamulla aina herää jotenkin ihan totaalipöllämystyneenä, kun yön on huininut ihan kummallisessa seurassa. Mut eipä sillä, ennemmin vietän vaikka kaikki yöt satunnaisessa sakissa kuin yhtäkään hetkeä halvaustilassa.

Muuten viikko on mennyt oikeinkin oivissa merkeissä, keskiviikkona pääsin taas viettämään laatuaikaa mun 2,5-vee lempparipoitsun kanssa ja kyllä hää vaan taas niin sai sukat pyörimään jalassa. Äitinsäkin totes poitsun ihastuneen, kun hää niin mua lääppi ruokapöydässäkin. No, tunne on kyllä ihan molemminpuoleinen, toinen on niin hurmaava. Oli hoidossakin selittänyt, että "äidin ja minun ystävä tulee kylään". Lööv.

Käytiin kuolaamassa katsomassa muitakin hurmaavia miehiä ja tais siellä pari aika komeeäänistä naistakin olla. Ei se Kakola ehkä mikään ihan tajunnanräjäyttäjä ollut, mutta ei ollenkaan huono. Ja Veeti on aika tikissä, laulaminen välittömästi ei ihan niin pienen punnerrussession jälkeen ei näyttänyt tuottavan minkäänmoisia ongelmia. Ainoo mikä tossa hiukan häiritsi oli se kerrassaan kökkö huumori, joka tosin tuntui uppoavan takana istuvaan tätiin ihan kympillä. No, kai se oli sellasta jokaiselle jotakin musikaalihömppää, ei vaan oikein toimi mulle sellanen höö höö höö, väännetään rautalangasta -huumori. Muuten kyllä siis arvostan, että mulle väännetään rautalangasta. :D


Nyt pitäis varmaan vetäytyä makkarin puolelle, kun muu mökki alkaa hiipua. Toivon, että tavoitan uniin ne iltapäivän seesteiset sienimetsätunnelmat eikä kukaan halua tunkeutua mun uneen mua halvaannuttamaan. Mökillä tosin en muista moista kokeneeni, ehkä täällä on parempi karma tai jotain. Mut nyt siis unta, öitä!

9 kommenttia:

 1. Noi unihalvaukset on aivan kamalia. Pahinta siinä on, kun kelluu jossain unen ja valveillaolon rajamailla eikä saa itseään hereille vaikka kuinka huutaisi tai yrittäisi liikuttaa raajojaan. Onneksi noita ei ole aikoihin mulla ollut.

  VastaaPoista
 2. Joo täällä kanssa yksi unihalvauksista kärsivä! Nyt on viime aikoina ollut vähän rauhallisempaa noiden suhteen, mut yhdessä välissä tuntui et huusin täällä joka yö äänettömästi. Stressi vaikuttaa mulla ainakin noiden kohtausten lisääntymiseen.

  VastaaPoista
 3. Heip mussut, kommaan molemmille samalla. :) Noi halvaukset on kyllä hirveitä ja se tilanne ja hätä aina niin todellinen. Mulle tulee noita turhan usein, välillä oli taukoa, mutta nyt oon taas kipsissä aika tiuhaan. Stressi tosiaan vaikuttaa ja mitä väsyneempi oon, niin sitä todennäköisemmin herään halvaukseen. Se ois tytsyt taas sen parisuhteen paikka:

  8. Saa­ko uni­hal­vauk­sen saa­neen he­rät­tää?

  "­Saa, ja niin kan­nat­taa­kin teh­dä, jos nä­kee, et­tä esi­mer­kik­si puo­li­so tai lap­si on he­reil­lä, hän ei lii­ku ja kas­voil­la on pe­lo­kas il­me." (HS:n jutusta, linkki tekstissä.)

  En juu ollenkaan pahastuis, jos olis joku herättämässä halvauksesta, saattaa kyllä näyttää sivusta seuraavalta mielenkiintoiselta jos toinen näyttää olevan hereillä, mutta jostain syystä ihan stillinä ja paniikissa. Että toivottavasti ei ihan ekaan yökyläilyyn osu toi halvaus... ;D

  Mut joo, ihan peestä kyllä toi, just kauhisteltiin tota yhden ystävän kanssa, jolla on ollut moinen kohtaus kerran. Muisteli sitä vieläkin kammolla ja toivoi ettei ikinä enää toistu. Möh.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aijuu, kauheesti muuten yllätyin B, kun sullakin moista ilmeni, mietin jo kun kirjoitin josko muilla on moisia kokemuksia, että pitäiskö suoraan laittaa, että onko muillakin kuin mulla ja varmaan littleB:llä moisia kokemuksia... :DD Mitähän muita samoja oireyhtymiä meiltä vielä löytyykään..? :)

   Poista
  2. Arvaas mietinkö samaa kun kommentoin :D Että lieneekö tarpeellista edes sanoa että sama mulla :D :D Me ollaan niin oltu varmaan siamilaiset syntyessä :D

   Poista
  3. Juu, separated at birth... :D Mut keksitään jooko seuraavaks joku kivampi yhteinen syndrooma. :)

   Poista
  4. Joo! :) Juu mut unihalvauksista vielä piti sanomani, et onhan tää kuitenkin oikeesti aika huojentavaa tietää mistä kärsii ja et sama ongelma on muillakin. Vuosiahan mä olin varma et loppukin järki on pakenemassa päästä kun ei yhtään ymmärtänyt mistä on kysymys.

   Poista
 4. "uusvanha" lukija ilmoittautuu! Joskus viime vuonna vielä seurailin sun blogia, mutta sitten vuodatu jäi ja blogijutut vaihtuivat häähömppään. Nyt ollaan taas täällä, joskin uuden osoitteen takana.
  Hui ku pelottava tollanen "unihalvaus" - kääk!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lämpimät tervetulot uusvanhalle ja onnittelut siviilisäädyn muutoksesta! :) Juu, noi halvaukset on melkoisen ahdistavia, onneks eivät sentään ihan joka yö osu kohdalle. :)

   Poista

Oi ihanuutta, kommentit on parhautta! ISO kiitos, tykkään! :)